Trys veto

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl prezidento Gitano Nausėdos veto pataisoms, kad nevakcinuoti ar COVID-19 nepersirgę darbuotojai nuo gruodžio patys mokėtų už testus.

Valdantieji siekia atmesti šalies vadovo veto ir priimti grąžintas pataisas. Tam jiems reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Valdantieji iš viso Seime turi 74 balsus ir prieš lemiamą balsavimą telkia pajėgas – kai kurie politikai sutrumpino užsienio komandiruotes ar į jas neišvyko.

Taip pat Seimas svarstys prezidento veto dėl Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje (ES) įstatymo, numatančio atstovą skirti ne tik ES, bet ir konkrečioje valstybėje.
Valstybės vadovas, vetuodamas pasiūlė įstatymiškai įtvirtinti, kad Seimo nuolatinių atstovų pareigybės būtų steigiamos tik Lietuvai strategiškai svarbiose ES arba NATO valstybėse narėse.

Seimo posėdžio darbotvarkėje – ir Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisos dėl valstybės institucijų reagavimo į pranešimus apie žalą gamtai.

Pasak šalies vadovo dekretą pristačiusio Prezidento vyriausiojo patarėjo Jaroslavo Neverovičiaus, Seimo priimtuose pakeitimuose numatoma galimybė aplinkos apsaugos kontrolės pareigūnams diferencijuoti savo elgesį gavus pranešimus apie galimus pažeidimus, t. y., reaguoti arba nereaguoti į pranešimą, įvertinus duomenis apie galimą pažeidimą pobūdį bei institucijos išteklių naudojimo efektyvumą ir pagrįstumą.

Narkotikų dekriminalizavimas

Taip pat Seimas ketvirtadienį spręs dėl Laisvės frakcijos inicijuoto mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projekto priėmimo.

Parlamentarės Morganos Danielės inicijuotomis pataisomis siūloma perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK).

Projektas jau įveikė svarstymo stadiją, kurioje jis sulaukė 65 parlamentarų palaikymo, 40 balsavo prieš, o dar 4 Seimo nariai susilaikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)