Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė pabrėžia, kad numatytam pilietybės referendumui pasiruošti lieka vis mažiau laiko. Norint kokybiškai organizuoti referendumą ir tikintis jo sėkmės, anot Seimo narės, tam reikėtų pradėti ruoštis jau artimiausiu metu.

„Viso pasaulio lietuviai su viltimi ir nekantrumu laukia daugybinės pilietybės klausimo sprendimo. Labai svarbu pradėti diskutuoti dėl referendumo formuluotės ir sudaryti tinkamą veiksmų planą, siekiant kokybiškai organizuoti šį pilietybės referendumą. Mums liko tik du metai pasiruošti. Negalime toliau delsti su pilietybės referendumu, jeigu norime, kad jis būtų priimtas“, – teigia komisijos pirmininkė D. Asanavičiūtė.

Konstitucijos pakeitimas daugybinei pilietybei įteisinti numatytas vykdyti kartu su 2024 m. Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimais. Dėl karo Ukrainoje, Seimui Lietuvoje įvedus nepaprastąją padėtį, sustojo Rinkimų kodekso ir Referendumo įstatymų priėmimo procesas. Todėl Seimo komisijos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės iniciatyva prašoma Seimo pirmininkės ir Seimo valdybos, kuo įmanoma greičiau sudaryti darbo grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją