Apie ginčus dėl alkoholio likimo Seime praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Suskaičiavus išlaidas alkoholiui, paaiškėjo, kad per pusmetį, kai Lietuva pirmininkavo ES ir buvo leista prekiauti svaigiaisiais gėrimais, išgerta vos už 3 tūkst. Lt. Vieniems tai atrodo pavyzdingas politikų elgesys, kiti gi sako, kad pasibaigus pirmininkavimui reiktų vėl grįžti prie alkoholio draudimo tautos išrinktųjų buveinėje.

„Reikia laikytis duoto žodžio. Žuvis pūva nuo galvos, - A. Matulas baiminasi, kad grįš gėdingos situacijos, kai per Vyriausybės ataskaitas kolegos slampinėjo girti. - Ir dabar dar pietų metų kai kurie matomai kabinetuose šiek tiek padaro.“

Dauguma parlamentarų akcentuoja, kad girtų ekscesų pastaruoju metu nepasitaikė, o teisė išlenkti taurę yra daugelio šalių parlamentuose.

„Aš jų nepastebiu, jie ten stovi viršutinėj lentynoj šalia giros ir mineralinio ir tegul stovi. Bet mūsų svečiams tai yra tam tikra galimybė pasidžiaugt Seimu, jeigu nori išgert taurę vyno“, - įsitikinęs Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas Algirdas Sysas.

Seimo kancleris Jonas Milerius irgi sako, kad tai yra labai normali situacija.

Alkoholis Seime tapo vėl norma birželį, po ketverius metus trukusio draudimo, kurį įvedė tuometinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.