Kandidatą pristačiusi prezidento Gitano Nausėdos patarėja Jūratė Šovienė pabrėžė jo ilgametę ir įvairiapusišką patirtį.

„Teisėjo N. Meilučio įgyta ne tik baudžiamosios, bet ir civilinės teisės taikymo patirtis yra reikšmingas kandidato privalumas, sustiprinsiantis Lietuvos apeliacinio teismo, nagrinėjančio labai sudėtingas bylas, teisėjų korpusą“, – teigė J. Šovienė.

N. Meilutis sakė dėl savo sukauptos patirties galintis būti naudingas Lietuvos žmonėms, dirbdamas ir viena pakopa aukštesniame nei apygardos – Lietuvos apeliaciniame teisme.

„Esu išnagrinėjęs bylas, skaičiuojant net ne dešimtimis, šimtais, bet tūkstančiais. Tai iš tiesų, ko gero, ir yra tas esminis kriterijus, tikroji vertė, sprendžiant dėl mano profesinės patirties ir gebėjimų“, – sakė teisėjas.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu. Seime pristačius N. Meilučio kandidatūrą, toliau ją svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, vyks frakcijų susitikimai su kandidatu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)