Už projektą po pateikimo ketvirtadienį balsavo 90 Seimo narių, prieš buvo 1, susilaikė 12 parlamentarų. Kodekso pataisos keliaus į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą, į plenarinę salę jos sugrįš gruodžio 14 d.

Projektą pristatęs Seimo narys Mindaugas Skritulskas sakė, kad galiojantis teisinis reguliavimas yra nelogiškas, diskriminuojantis ir neproporcingas daugiau nei 30 tūkstančių vairuotojų atžvilgiu.

„Nors motociklo vairuotojams važiuoti leidžiama tokiu pat maksimaliu greičiu kaip ir lengvojo automobilio, tačiau viršijus greitį daugiau kaip 30 km/h jiems atimama teisė vairuoti mažiausiai 4 mėnesiams, tuo metu lengvojo automobilio vairuotojams viršijus leistiną maksimalų greitį daugiau kaip 50 km/h, t. y. sukeliant žymiai didesnį pavojų, atimama teisė vairuoti tik 1 mėnesį“, – sako projekto iniciatorius.

Jo nuomone, nėra logikos, kai motociklų vairuotojams taikoma tokia pati atsakomybė už maksimalaus greičio viršijimą, kaip ir pradedantiesiems vairuotojams ar, pavyzdžiui, tiems, kurie veža daugiau kaip 9 keleivius, t. y. tiems, kuriems taikomi kiti leistino maksimalaus greičio ribojimai.

Projektą parengę Seimo nariai pažymi, kad už šį nusižengimą motociklų vairuotojai mažiausiai 4 mėnesiams praranda teisę vairuoti visas transporto priemones.

Kviesdamas palaikyti kodekso pataisas Seimo narys Algirdas Stončaitis pastebėjo, kad per kelis dešimtmečius pasikeitė ne tik vairavimo kultūra, bet ir pati technika.

Seimo nariui Mykolui Majauskui atrodo, kad yra absurdiška situacija, kai turime tokią diskriminacinę sąlygą motociklininkams.

Šiuo metu Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad motociklų vairuotojams privalomai skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių, jei greitis viršytas daugiau kaip 30 km/h, tačiau ne daugiau kaip 40 km/h; nuo šešių mėnesių iki vienų metų – jei greitis viršytas daugiau kaip 40 km/h, bet ne daugiau kaip 50 km/h; nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių – kai greitis viršytas daugiau kaip 50 km/h.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)