Jeigu Seimas pritartų, šeimos kortelės turėtojas turėtų teisę naudotis lengvatomis, paslaugomis ir privilegijomis, prekėms, renginiams taikomomis nuolaidomis, kurių taikymo sąlygos nustatytos Šeimos kortelės skyrimo, išdavimo ir naudojimo tvarkos apraše. Šeimos kortelės turėtojas galėtų ją naudoti visose vietose, pažymėtose specialiu ženklu „Šeimos kortelė“.

Įstatymo projektas numato, kad šeimos kortelė - „savivaldybės institucijos išduotas dokumentas, kuriame įrašytas šeimos kortelės turėtojo vardas, pavardė, kortelės identifikacinis numeris, arba į išmanųjį įrenginį atsisiunčiama skaitmeninė šeimos kortelės programėlė, patvirtinantys turėtojo teisę naudotis tam tikromis prekių, paslaugų ar kitų veiklos formų nuolaidomis ar lengvatomis“.

Ministerijų ir joms pavaldžių institucijų išlaidos, susijusios su Šeimos kortelės programos įgyvendinimu, būtų finansuojamos iš valstybės biudžeto lėšų. Savivaldybių teikiamų papildomų lengvatų šeimos kortelės turėtojams išlaidos būtų finansuojamos iš savivaldybių biudžetų lėšų.

Įstatymo projekte numatyta, kad ir kiti subjektai savo lėšomis gali suteikti lengvatas bei nuolaidas šeimos kortelės turėtojams.

Siūloma, kad Šeimos kortelės įstatymas įsigaliotų 2019 m. liepos 1 d.