Pagal siūlomus pakeitimus jaunesniajam gydytojui (odontologui) rezidentui pareiginės algos koeficientas didėtų nuo 7,6 iki 8,74, vyresniajam gydytojui (odontologui) rezidentui – nuo 8,1 iki 9,32.
Seimas po svarstymo jau yra pritaręs tai numatančioms Medicinos praktikos ir Odontologijos praktikos įstatymų pataisoms. Už tai po svarstymo balsavo 104 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Sprendimą dėl odontologų rezidentų algų didinimo planuojama priimti atsižvelgiant į tai, kad didėja darbo užmokestis gydytojams, kurių darbo užmokesčio didėjimas finansuojamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis.

Medicinos praktikos ir Odontologijos praktikos įstatymų pataisas inicijavo Seimo nariai Aurelijus Veryga, Darius Kaminskas ir Asta Kubilienė.

Šiuo metu Medicinos praktikos ir Odontologijos praktikos įstatymuose nustatyta, kad jaunesniajam gydytojui (odontologui) rezidentui taikomas pareiginės algos koeficientas – 7,6, vyresniajam gydytojui (odontologui) rezidentui – 8,1.