Įstatyme įtvirtinta pareiga institucijoms, kurios valdo ar tvarko valstybės informacinius išteklius, būtinus gyvybiškai svarbioms valstybės funkcijoms atlikti ir mobilizacinėms užduotims vykdyti; kurios, atlikdamos gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, dalyvauja vykdant valstybines mobilizacines užduotis, ir institucijos, Vyriausybės įgaliotos institucijos išvadoje įvardijamos kaip būtinos nacionaliniam saugumui, gynybai ar gyvybiškai svarbioms valstybės funkcijoms užtikrinti, privalo naudotis tik Saugiuoju valstybiniu duomenų perdavimo tinklu (Saugiuoju tinklu) - jo teikiamomis elektroninių ryšių paslaugomis ir jungtis prie viešųjų elektroninių ryšių tinklų tik per Saugųjį tinklą. Minėtos institucijos yra įrašytos į Saugiojo tinklo naudotojų sąrašą, kurį Krašto apsaugos ministerijos teikimu tvirtina Vyriausybė.

Priimtomis pataisomis reglamentuota ir valstybinio duomenų centro sąvoka - biudžetinės įstaigos patikėjimo teise valdomose patalpose įrengtas ir biudžetinės įstaigos eksploatuojamas duomenų centras, įrašytas į valstybinių duomenų centrų sąrašą.

Institucijos, įrašytos į Saugiojo tinklo naudotojų sąrašą, privalo visų jų valdomų serverių ir (arba) kitą registrų ir valstybės bei kitų informacinių sistemų įrangą ir duomenis laikyti valstybiniuose duomenų centruose.

Už pataisas balsavo 85, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė vienas Seimo narys. Jos įsigalioja 2019 m. liepos 1 d.

Nustatyta, kad Saugiojo tinklo naudotojai prisijungia prie Saugiojo tinklo ne vėliau kaip per trejus metus nuo įtraukimo į Saugiojo tinklo naudotojų sąrašą dienos. Valstybinių duomenų centrų naudotojai pradeda naudotis valstybinių duomenų centrų paslaugomis ne vėliau kaip per trejus metus nuo įtraukimo į Saugiojo tinklo naudotojų sąrašą dienos.

Saugiojo tinklo ir valstybinių duomenų centrų naudotojai, iki šio įstatymo įsigaliojimo sudarę elektroninių ryšių paslaugų teikimo ar duomenų centro paslaugų teikimo sutartis, turi teisę nesinaudoti atitinkamai Saugiojo tinklo ar valstybinio duomenų centro paslaugomis iki sutarties termino pabaigos.