Po šio sprendimo Vyriausybė galės priimti galutinį nutarimą ir oficialiai pateikti kandidatūrą Europos Sąjungos Bendrajam Teismui.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, pristatydama S. L. Kalėdos kandidatūrą, pažymėjo, kad jį apibūdina labai išsami patirtis darbo su Europos Sąjungos klausimais − nuo Europos Teisės departamento prieš dvidešimtmetį iki Europos Komisijos, Europos pirmosios instancijos teismo, Europos Sąjungos Teisingumo Teismo. S. L. Kalėda yra įgijęs teisės mokslų daktaro laipsnį Krokuvos Jogailos universitete.

Prisistatymo metu S. L. Kalėda teigė esantis įsitikinęs, kad tiek institucinė patirtis, tiek teisinės, ekspertinės žinios leis jam sklandžiai įsijungti į Bendrojo Teismo veiklą ir atsakingai eiti nuo Lietuvos paskirto teisėjo pareigas, pažymima pranešime.

Bendrąjį Teismą sudaro du teisėjai iš kiekvienos valstybės narės.

Bendrojo Teismo teisėjai skiriami šešerių metų kadencijai su teise paskirti juos kitai kadencijai.

Bendrasis Teismas nagrinėja ir sprendžia fizinių ar juridinių asmenų pareikštus ieškinius dėl ES institucijų, įstaigų teisės aktų, šių institucijų neveikimo, ES prekių ženklų, ES institucijų ar jos tarnautojų padarytos žalos atlyginimo, valstybių narių pareikštus ieškinius Europos Komisijai, Europos Sąjungos Tarybai ir kt.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją