Svarstomu projektu siūloma numatyti Seimo valdybos, komitetų, komisijų nuotolinių posėdžių galimybę ir nesant ekstremaliosios padėties ar karantino. Taip pat numatoma galimybė tiesiogiai organizuojamuose šių Seimo struktūrų posėdžiuose atskiriems Seimo nariams ir kitiems posėdžio dalyviams dalyvauti nuotoliniu būdu iš anksto apie tai informavus atitinkamo posėdžio organizatorius.

Siūloma nustatyti, kad reikalavimas šaukiant neeilinius Seniūnų sueigos posėdžius apie tai jos nariams pranešti prieš šešias valandas nebūtų taikomas, kai neeiliniai Seniūnų sueigos posėdžiai šaukiami per Seimo posėdžių pertraukas. Šiuo atveju apie šaukiamą neeilinį Seniūnų sueigos posėdį būtų pranešama Seimo posėdyje.

Taip pat svarstoma atsisakyti Seimo nutarimu tvirtinamų komitetų narių pavaduotojų. Vietoj to siūloma numatyti, kad komiteto nariui nedalyvaujant komiteto posėdyje, visas jo teises įgytų tame posėdyje dalyvaujantis tos pačios frakcijos Seimo narys, kurį posėdyje nedalyvaujantis komiteto narys nurodo kaip savo pavaduotoją iš Seimo patvirtinto komiteto narių pavaduotojų sąrašo, ir apie tai raštu arba elektroninių ryšių priemonėmis praneša komiteto pirmininkui.

Projekte siūloma nustatyti, kad Seimo narių pareiškimai būtų skelbiami ne vakarinio, bet rytinio posėdžio pabaigoje, tam skiriant 10 minučių (šiuo metu skiriama 20 minučių).

Projektu siūloma sudaryti palankesnes sąlygas įrašyti atskirų Seimo narių projektus į ketvirtadienio posėdžių darbotvarkę (išskyrus opozicinių frakcijų darbotvarkę), atsisakant galimybės trečdaliui Seimo narių blokuoti tokį įrašymą ir neapriboti jų svarstymo trukmės dviem valandomis.

Siūloma atsisakyti Statuto normos pateikto projekto svarstymo datą nustatyti toje pačioje sesijoje.

Taip pat numatoma atsisakyti prievolės priėmimo stadijoje balsuoti dėl kiekvieno straipsnio, jei tam nėra prieštaraujančių Seimo narių. Siūloma balsuoti atskirai tik dėl tų straipsnių, kuriems priėmimo stadijoje buvo pateikta pasiūlymų.

Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro duomenimis, projektui po svarstymo pritarė 89, prieš balsavo 3, susilaikė 29 Seimo nariai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)