Už tokį nutarimą balsavo visi Seimo posėdyje dalyvavę parlamentarai, iš viso 110.

Klausimo svarstymas nukeliamas į ketvirtadienį.

57-erių J. V. Žukas yra dirbęs kariniu atstovu Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos ir Europos Sąjungos, yra ėjęs Sausumos pajėgų vado pareigas.

Generolas leitenantas tarnybą pradėjo 1990 metais – Krašto apsaugos departamento Antrojo skyriaus inspektoriumi, vėliau vado pareigose dirbo Lauko kariuomenės brigados Kauno motodesantiniame batalione, Motorizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis vilkas“, Lietuvos kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdyboje.

Vilniaus universitete Istorijos fakultetą baigęs J. V. Žukas taip pat yra mokęsis Bundesvero vadovavimo akademijoje ir NATO gynybos koledže.

Planuojama, kad Lietuvos kariuomenės vado pareigose jį pakeis dabartinis Sausumos vadas generolas majoras Valdemaras Rupšys, jo kandidatūrą teikia krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Kaip anksčiau buvo skelbta, J. V. Žuką prezidentas Gitanas Nausėda yra įvardinęs kaip vieną iš savo patarėjų, pats generolas majoras nuo komentarų susilaikė, kol nesibaigė kadencija.