P. Gražulis antradienį Seime įregistravo pasiūlymą keisti Etikos ir procedūrų komisijos sudėtį, braukiant konservatorių Valentiną Stundį ir jį keičiant tai pačia frakcijai priklausančiu R. Žilinsku. Tačiau Seimas Etikos ir procedūrų komisiją suformavo tokią, kokia buvo pasiūlyta dar praėjusią savaitę: ir su P. Gražuliu, ir su V. Stundžiu.

Svarstant Etikos komisijos sudėtį, Naglis Puteikis pabrėžė, kad etikos sargai turi būti nepriekaištingos reputacijos. Esą administracinių nuobaudų turėjęs P. Gražulis šio kriterijaus neatitinka.

Konservatorius taip pat kritikavo liberalę Dalią Teišerskytę. Pavyzdžiui, už tai, kad ji parlamentines lėšas naudoja „prabangaus automobilio nuomai“.

Liberalė replikavo, kad jos mašina nėra prabangi.

Konservatorius Jurgis Razma pasiūlė braukti P. Gražulį iš etikos sargų gretų.

„Manau, mes siekiame suformuoti tokią Etikos ir procedūrų komisiją, kurios nutarimus visi gerbtume. (...) Manau, kad į tokią komisiją netinka rašyti frakcijų seniūnus – ir pats nepretenduočiau į tokią komisiją. Kolega P. Gražulis kaip tik yra frakcijos seniūnas“, - kalbėjo J. Razma, pridurdamas, kad „tvarkietis“ yra ir „bulvarinių laidų korespondentas“ Seime.

„Pagaliau, ar tinka į tokios komisijos narius siūlyti asmenį, dėl kurio policijoje yra užfiksuoti 33 atvejai, kai jo automobilis viršijo leistiną greitį“, - pridūrė konservatorių frakcijos vadovas.

Tokiam pasiūlymui priešinosi P. Gražulio frakcijos kolega Andrius Mazuronis. „Mandagiai ir etiškai atsisakysime jūsų pasiūlymo ir vis dėlto laikysimės savo nuomonės“, - kalbėjo A. Mazuronis, pabrėždamas, kad etiką, kaip ir grožį, suvokti galima įvairiai.

Jis sykiu pažymėjo nepritariantis paties P. Gražulio pasiūlymui braukti iš komisijos konservatorių Valentiną Stundį – esą tai išimtinai frakcijų vidaus reikalas.

Už pasiūlymą šalinti P. Gražulį iš Etikos komisijos sudėties balsavo 39 Seimo nariai, prieš – 53, susilaikė 18. Taigi „tvarkietis“ Seimo tvirtinamame sąraše liko.

Toliau parlamentas svarstė paties P. Gražulio pasiūlymą išbraukti V. Stundį. Šį pasiūlymą Seimas atmetė bendru sutarimu.

Už komisijos sudėtį su P. Gražuliu po svarstymo pasisakė 76 Seimo nariai, prieš – 4, susilaikė 30.

Galutiniame balsavime Etikos ir procedūrų komisiją su P. Gražuliu Seimas palaikė dar didesne dauguma: 84 už, 3 prieš ir 20 susilaikė.