L. Pernavas vadovaus STT artimiausius penkerius metus.

Už jo kandidatūrą balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 23, susilaikė 16, du balsavimo biuleteniai buvo sugadinti.

Seimo salė balsavimo rezultatus palydėjo plojimais.

Įdomu ,kad pirmadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nepritarė L. Pernavo kandidatūrą į STT vadovus, tačiau tai jokios įtakos neturėjo.

Kalbėdamas Seimo tribūnoje prieš balsavimą Linas Pernavas dėkojo parlamentarams už susitikimus ir pasiūlymus.

„Korupcija yra vėžys, kuris naikina demokratijos pamatus, silpnina teisinės valstybės principus ir žlugdo visuomenės pasitikėjimą. Tai yra pavojus, kurio negalime ignoruoti ir jam turime skirti deramą dėmesį“, - kalbėjo L. Pernavas.

Jis žadėjo, kad jei bus patvirtintas į STT vadovus, užtikrins tarnybos veiklos tęstinumą, yra nusiteikęs diskusijoms siekiant surasti geriausius sprendimus kovojant su korupcija ir skaidrinant Lietuvą.

Diskusijai dėl kandidato nė vienas parlamentaras neužsirašė, todėl ji neįvyko.

Visi Seimo nariai išsakė pagyras L. Pernavui. Kalbėdamas už kandidatūra, Antanas Vinkus akcentavo, kad pareigūnas labai sparčiai kilo karjeros laiptais, už gerą darbą buvo skatintas net 66 kartus.

„Tai idealus kandidato amžius, kai žmoguje idealiai dera sukaupta patirtis ir jaunatviška energija. Šio kandidato kompetencija: atsakingumas, pareigingumas, padorumas ir kiti teigiami charakterio bruožai“, - pagyrų negailėjo vyriausias parlamentaras.

Petras Gražulis sakė labai norintis, kad L. Pernavas būtų išrinktas, tačiau abejojo, kad slaptu balsavimu parlamentarai balsuos už jo kandidatūrą.

L. Pernavas 28 metus dirbo policijoje. Karjerą pradėjęs kaip policininkas Ignalinoje, vėliau kilo karjeros laiptais, nuo 2008 m. vadovavo Utenos apskrities komisariatui, 2014 m. pradėjo vadovauti Kauno apskrities komisariatui. Tais pačiais metais L. Pernavas paskirstas Lietuvos policijos generaliniu komisaru – šias pareigas ėjo iki 2019 m. Po to dirbo policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.


Vadovaudamas policijai jis įvykdė prieštaringai vertinamą reformą.

„Prezidento vertinimu, reforma yra L. Pernavo lyderystės įrodymas“, – sakė kandidatūrą į STT vadovus teikiančio Gitano Nausėdos patarėjas Kęstutis Budrys.

Anot paties L. Pernavo, jam atėjus į policijos sistemą, teko susidurti su nusiskundimais dėl nepakankamo sistemos finansavimo, neefektyvaus policijos reagavimo į įvykius, prasto pareigūnų aprūpinimo, mažų algų. Kandidato į STT vadovus teigimu, pertvarkos dėka policija smarkiai pasikeitė.

„Šiandien Lietuvos policiją galime vadinti viena iš moderniausių įstaigų, tokią reputaciją turime ne tik Lietuvoje, bet ir tarp tarptautinių partnerių“, – tikino L. Pernavas.

L. Pernavas mokėsi Lietuvos teisės akademijoje, Vilniaus universiteto Teisės fakultete, kur įgijo magistro laipsnį. Jis yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)