Už tai, kad būtų panaikintas politiko teisinis imunitetas, balsavo 58 Seimo nariai, prieš buvo keturi, vienas parlamentaras susilaikė.

Kad būtų panaikintas teisinis Seimo nario imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Už teisinės neliečiamybės panaikinimą balsavo didžioji dalis „valstiečių“, dalis socialdemokratų ir liberalų, tuo metu konservatorių, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos iš viso nebalsavo.

Dėl M.Adomėno neliečiamybės Seimas balsavo du kartus. Pirmoji Seimo sudaryta laikinoji komisija, įvertinusi generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą panaikinti M.Adomėno imunitetą, siūlė Seimui tokio prašymo netenkinti.

Bet už rezoliuciją, kuria neleidžiama traukti M.Adomėno baudžiamojon atsakomybėn, balsavo 15 Seimo nariai, prieš buvo 46 parlamentarai ir 12 susilaikė. Projektą atmetus Seimas sudarė antrą tyrimo komisiją. Ši siūlė imunitetą panaikinti, bet neužteko balsų dokumentui priimti.

Generalinis prokuroras kovo viduryje kreipėsi į Seimą prašydamas leisti patraukti M.Adomėną baudžiamojon atsakomybėn, nes jį teismui privataus kaltinimo tvarka yra apskundusi televizijos žurnalistė Rūta Janutienė.

R.Janutienė ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai jos laidą parlamentaras pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo su Rusijos interesais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.