„Mano siūlymo esmė, kad būtų draudžiama viešai propaguoti homoseksualius santykius. Aš manau, tada būtų išspręsta daug problemų, nebūtų išduodami leidimai įvairiausiems gėjų paradams, nebūtų įtampos visuomenėje ir mums, Seimo nariams, taip pat nereikėtų šokinėti čia per tvoras, kovoti su įvairiais socialiniais iškrypimais“, - posėdyje pasakojo P. Gražulis.

Primenama, kad P. Gražulis buvo vienas iš dviejų Seimo narių, kurie per šių metų gegužę vykusias homoseksualų eitynes Vilnuje kurstė neramumus, nepakluso pareigūnams: jiems už tai grėsė teisinė atsakomybė, tačiau parlamentas nesutiko panaikinti jų imuniteto, tad tiek P. Gražulis, tiek jo kolega Kazimieras Uoka atsakomybės išvengė.

Penktadienį svarstant Seime jo pasiūlymą drausti homoseksualių santykių propagavimą, politikai į diskusijas nesivėlė, o P. Gražulis sulaukė tik vieno klausimo. Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas pasiteiravo, ar jo šokinėjimas per tvorą homoseksualų eitynių metu nėra toks pat homoseksualumo propagavimas kaip ir visi kiti.

Tačiau P. Gražulis pareiškė, jog šokinėti per tvoras nereikės, kai bus uždrausta organizuoti tokias eitynes.

Už P. Gražulio parengtus Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pakeitimus penktadienį balsavo 31 Seimo narys, 7 buvo prieš ir dar 21 parlamentaras susilaikė. Tam, kad tokios teisės aktų nuostatos būtų priimtos, reikia dar dviejų Seimo balsavimų.