Tokiu būdu jie siekia paskatinti darbuotojus šią dieną „gyvai susitikti bendram darbui ar pokalbiui, neformaliai veiklai su kolegomis bei vadovais, siekiant įvairiais būdais stiprinti emocinį bei socialinį ryšį“.

Pasiūlymą Atmintinų dienų įstatymo pataisoms įregistravę Seimo nariai Justas Džiugelis, Kęstutis Masiulis, Dalia Asanavičiūtė, Jurgita Sejonienė, Tomas Vytautas Raskevičius sako, kad nors užsitęsusi COVID–19 pandemija išmokė prisitaikyti prie pasikeitusių gyvenimo ir darbo sąlygų, priimti naujoves bei technologinę pažangą, vis tik darbas nuotoliu, nors ir turėdamas savo privalumų, išlieka iššūkiu darbuotojams bei darbdaviams.

„Neretai pastebimas ribų tarp darbo ir asmeninio gyvenimo išnykimas, bendravimo su kolegomis stygius, bendrystės jausmo su darboviete susilpnėjimas. Tai ypač jautriai veikia jaunąją kartą, kuriai reikia ne tik gyvo bendravimo (socializacijos), bet ir mentorystės – dirbant per atstumą mokytis ar tobulinti tam tikrus įgūdžius tampa sudėtingiau, nuolatinis darbo funkcijų atlikimas namuose neturint išorinio kontakto su kolegomis neigiamai veikia asmens emocinę būklę",- savo pasiūlymą argumentuoja parlamentarai.

Šiuo metu atmintinų dienų sąraše yra 77 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)