"Sprendimo kol kas nėra jokio, kadangi mes nežinome, ką padarys graikai. Graikai turbūt balsuos iki pat ryto, bent tokių žinių turime. Matyt, tik paryčiais sužinosime", - žurnalistams po trečiadienį vykusio dviejų komitetų bendro posėdžio sakė G. Kirkilas.

Pasak jo, po to į pasitarimą rinksis Vyriausybė ir suformuos Lietuvos poziciją. "Kai Lietuvos Vyriausybė numatys mandatą, po to mes dar kartą turėsime rinktis komitete ir tą mandatą patvirtinti. Trumpai kalbant, kol kas jokių Lietuvos pinigų mes neskiriame, nes jeigu bus skiriami kažkokie pinigai, jeigu būtų toks atvejis, nors šansų tam kol kas nėra, ačiū Dievui, tai tada, aišku, tektų kviesti neeilinį Seimo posėdį", - sakė G. Kirkilas.

Trečiadienį komitetų nariai išklausė euro zonos Vadovų tarybos ir euro zonos finansų ministrų ataskaitą.

Kaip ELTA jau skelbė, trečiadienį Graikijos parlamento nariai pradėjo debatus dėl sunkių šaliai ekonominių priemonių, kurias jie iki šios dienos pabaigos turi patvirtinti. Tik tuomet Graikijos ir jos tarptautinių kreditorių derybos dėl finansinės paramos bus tęsiamos toliau.

Dėl 86 mlrd. eurų vertės paramos Briuselyje buvo susitarta dar pirmadienį, nors vienas iš Graikijos tarptautinių kreditorių - Tarptautinis valiutos fondas (TVF) - teigia, kad tokio sprendimo nepakanka.

Reformos priverstų Graikiją didinti mokesčius ir kelti pensinį amžių.

Graikijos premjerasAlexis Tsipras pareiškė netikįs, kad susitarimas su Europos Sąjungos pareigūnais, kaip įveikti šalies krizę, bus sėkmingas.

TVF prognozuoja, kad per ateinančius dvejus metus Graikijos skola priartės prie 200 proc. BVP.