Už tokias Seimo statuto pataisas, kurias pateikė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, ketvirtadienį balsavo 87 Seimo nariai, niekas nebalsavo prieš, susilaikė 3 parlamentarai.

„Siekiant mažinti valstybės biudžeto deficitą, išlieka būtinybė taupyti viešojo sektoriaus išlaidas ir palikti sumažintas Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamas lėšas bei Seimo narių parlamentinei veiklai skiriamas lėšas“, - pažymi parlamento vadovė.

Seimo Pirmininkės teigimu, siūlomi pakeitimai per 2015 metus leistų sumažinti valstybės biudžeto lėšų poreikį apie 3 139 500 litų. Ši pinigų suma 2015 metų Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekte neplanuojama.

2013 m. gruodžio 12 d. buvo pratęstas laikotarpis, iki kurio liktų sumažintos Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos bei Seimo nariams skiriamos lėšos išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla. Priėmus minėtas pataisas buvo nustatyta, kad mažesnių dydžių nustatymas yra laikinas ir galioja iki 2014 m. gruodžio 31 d., o nuo 2015 m. sausio 1 d. vėl grįžtama prie didesnių dydžių.