Parlamentarai apsispręs dėl Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisos, kuria siūloma 2020–2021 metais taikyti penktadaliu didesnį nei numatyta bazinės pensijos indeksavimo koeficientą.

Nuo kitų metų liepos pensijų indeksavimo koeficientą siūloma padidinti 1,83 procentinio punkto – tai leistų papildomai padidinti pensijas maždaug 3,5 euro. Nuo 2021 metų 1,91 punkto didesnis indeksavimo koeficientas būtų taikomas ir bazinės, ir individualios pensijos dalims.

Valstybės biudžete papildomam pensijų didinimui nuo kitų metų liepos numatyta skirti 15,9 mln. eurų.

Parlamentinis Socialinių reikalų ir darbo komitetas lapkričio pabaigoje buvo nusprendęs, kad papildomai indeksuotos pensijos turėtų būti išmokamos ne vėliau kaip iki kitų metų birželio 30-osios, kartu būtų išmokamas ir nuo sausio susidaręs skirtumas. Tokiam siūlymui po pateikimo buvo pritaręs ir Seimas, o biudžete tam būtų reikėję papildomai numatyti apie 32 mln. eurų.

Dėl įstatymuose jau įtvirtinto indeksavimo senjorų vidutinė senatvės pensija nuo metų pradžios didės 30 eurų iki 375 eurų, o vidutinė pensija su būtinuoju stažu – 32,5 euro iki 397 eurų.