Konservatorių partijai vadovaujančio užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė Eltą patikino, kad TS-LKD pirmininkas įstatymo projektą tikrai pasirašys, nes tai tik techninis klausimas.

„Ministras G. Landbsergis nedelsdamas pasirašys. Tiesiog dėl daugybės vizitų prieš artėjantį Madrido susitikimą nesuspėjo“, – Eltai sakė V. Šmaižytė-Kuliešienė.

Panašiai mąstė ir komiteto pirmininkas, komentuodamas situaciją. Be to, jo teigimu, Seime šiuo metu ir taip yra svarstoma nemažai visuomenėje jautriai vertinamų klausimų.

„Jis dar nėra registruotas, kadangi sutarėme, kad visi tie, kurie balsavo komiteto posėdyje už tą projektą, kad jie pasirašytų. Ir taip draugiškai sutarėme, kad kol visi nepasirašo, tol neregistruojame“, – Eltai teigė S. Šedbaras.

„Ar tai yra kažkoks politinis sprendimas, ar tai yra dėl užimtumo, nežinau, reikėtų jo paties klausti. Bet galbūt čia eina į vieną krūvą per gegužę, per birželį labai daug tokių jautrių klausimų, tai gali būti, kad yra sutarta dėl jo neskubėti“, – sakė jis.

Visgi Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas tikina, kad skubos dėl projekto įregistravimo nėra.

„Kadangi G. Landsbergis yra didžiausios frakcijos lyderis ir koalicijos lyderis, tai jeigu jie ten kažką sutarė, tai mums tai visiškai tas pats. Jeigu koalicija ir tie iniciatoriai, kuriems labiausiai to projekto reikia, sutaria neskubėti, tai viskas čia gerai, čia nėra tokio skubėjimo“, – patikino S. Šedbaras.

„Čia gi nėra tas projektas, dėl kurio reikėtų verstis per galvą, komitetas darbą atliko, toliau jau yra politinės valios klausimas“, – pridūrė jis.

Tikisi, kad naujasis projektas sulauks didesnio Seimo palaikymo

S. Šedbaras mano, kad naujas Teisės ir teisėtvarkos komiteto parengtas projektas Seimo bus palankiau sutiktas nei pirminis Laisvės frakcijos inicijuotas ir pateikimo stadijos nepraėjęs projektas, kurio tikslas buvo dekriminalizuoti visas mažo kiekio narkotines medžiagas.

„Buvo pasakyta, o aš ir pats taip jaučiau, kad jeigu tai bus kanapės, iš tų nebalsavusių bent jau pusė gali balsuoti teigiamai. Tada susidaro tam tikra kritinė masė balsų, kad gali būti bent jau po pateikimo pritarta“,– sakė politikas.

Parengtas įstatymo projektas numato, kad pirmą kartą su nedideliu marihuanos kiekiu įkliuvusiam asmeniui grėstų įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 250 eurų. Įkliuvus pakartotinai bauda būtų nuo 250 iki 400 eurų.

Taip pat numatoma, kad baudos nenorinčiam gauti asmeniui būtų sudaryta galimybė dalyvauti narkomanijos prevencijos programoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją