V. Pranckietis sakė, kad, jei Seimas atstatydintų R. Žemaitaitį, jis siūlytų mažinti vicepirmininkų skaičių.

„Jam nelikus, aš siūlyčiau Statute daryti pakeitimą. Kadangi ta pareigybė buvo atsiradusi dėl partijų susitarimo, tai, jeigu jo neliks, tai aš siūlysiu panaikinti tą pareigybę“, - sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko vertinimu, nėra tikslo išlaikyti šią pareigybę, nes neliko partijos, su kuria susitarta kuriant koaliciją.

Jei Seimas tokiam jo siūlymui nepritartų, V. Pranckietis sakė, kad tiesiog neteiktų kitos kandidatūros.

„Nėra jokios Statuto normos, kuri reikalautų, kad ji būtų užimta“, - sakė V. Pranckietis.

Jis paaiškino, kad pasirinko balsuoti šiame balsavime, nes tai yra jo pareiga.

„Pareiga yra balsuoti, todėl reikia eiti balsuoti“, - sakė V. Pranckietis.

Tačiau balsavime dėl savo likimo Seimo pirmininko poste, jis nedalyvavo.

„Nebalsuodamas dėl savęs aiškiai pasakiau, kad aš balsuoju už tai, kad likčiau“, - sakė V. Pranckietis.

Skvernelis tokiam siūlymui nepritaria

Premjeras Saulius Skvernelis yra įsitikinęs, kad Seime turi būti tvarka, ir jo manymu valdyboje valdantieji turi turėti daugumą.

„Seime turi būti tvarka, ir tą tvarką kažkada reikia atstatinėti. Kalbant apie Seimo darbą, tai Seimo valdyba turi būti veiksminga, ir atstovauti daugumai.

Šiandien mes matome kitą situaciją, kada šešėlinė opozicija valdo Seimo valdybą. Taip negali būti, arba tada opozicija turi pareikšti, kad ji formuoja Seimo daugumą, ir Seimo valdybą pilnai valdo, arba turi būti sprendimai kitokie, kad Seimo valdyboje būtų užtikrinta valdančiųjų dauguma“, - sakė S. Skvernelis.

Premjeras sakė neturįs jokių pretenzijų R. Žemaitaičiui.

„Manau, kad tai yra sėkmingas politikas ir geras vicepirmininkas, bet vis gi politinė dėlionė yra tokia, kad Seime turi būti valdančiųjų dauguma Seimo valdyboje“, - sakė S. Skvernelis.

Premjero manymu, laisva pozicija turėtų atitekti toms politinėms jėgoms, kurios sudaro daugumą.

Per slaptą balsavimą Seime nuspręsta R. Žemaitaitį atstatydinti iš vicepirmininko pareigų.

Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad už atleidimą balsavo 72, 1 biuletenis buvo sugadintas, 5 balsavo prieš R. Žemaitaičio atleidimą. Jame dalyvavo 78 Seimo nariai.

R. Žemaitaitis šiuo metu dirba Mišrioje Seimo narių grupėje, jis ten atsirado po to, kai Seime žlugo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija, susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“. Šios frakcijos nariai, priklausę „Tvarkos ir teisingumo“ partijai iš jos išstojo. Ir su valdančiaisiais pasirašė koalicijos sutartį.