Tai numato buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kaip ekstremalios situacijos operacijų vadovo paskutinę jo darbo pareigose dieną, penktadienį, priimtas sprendimas.

Sprendime numatyta, kad savivaldybių, kuriose įsteigti mobilieji punktai, administracijų direktoriai turi užtikrinti, kad šios COVID-19 patikros vietos veiktų ir savaitgaliais „bent po kelias valandas“.

Taip pat numatyta, kad gydymo įstaigos, teikiančios pirmines sveikatos priežiūros paslaugas, esant poreikiui, turės skirti darbuotojus ir užtikrinti jų apmokymą bei tolimesnį darbą mobiliame punkte pagal mobilaus punkto koordinatoriaus pateiktą grafiką.

SAM atkreipia dėmesį, kad į mobilų punktą negalima vykti savarankiškai – būtina užsiregistruoti tyrimui skambinant į Karštąją liniją 1808. Sprendimą, ar skambinantį tikslinga ištirti dėl koronaviruso, priima konsultantas, taip pat gyventojai informuojami apie galimą tyrimo laiką bei adresą.

Atvykusiems į mobilųjį punktą draudžiama išlipti iš automobilio ar atidaryti langus, kol to nepaprašo mobilios komandos narys. Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilų punktą, reikia padėti medicinos darbuotojo nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.