Savivaldybės Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas ketvirtadienį BNS sakė, kad šį butą E.Šablinskas buvo gavęs teisėtai, tačiau nuomos sutartis su juo nebuvo pratęsta.

Manevrinio fondo butų nuomos sutartys turi būti pratęsiamos kasmet.

"Metams pasibaigus, iš naujo peržiūrima, ar atitinka žmogus sąlygas. jeigu atitinka, dar pratęsiama metams. E.Šablinskui tokia nuomos sutartis nuo 1995 metų nėra pratęsta", - BNS sakė J.Elzbergas.

Tame pačiame teisme yra nagrinėjamas ir Vilniaus savivaldybės įmonės UAB "Senamiesčio ūkis" ieškinys dėl nemokamų komunalinių mokesčių už gyvenimą bute.

Vilniaus miesto savivaldybė balandžio 12 dieną įspėjo E.Šablinską dėl neteisėtai užimto kito buto, esančio Stiklių gatvėje. Šis pastatas su butais priklauso Savivaldybei, o jo butus yra savavališkai užėmę privatūs asmenys, tarp jų ir Seimo narys E.Šablinskas.

J.Elzbergas BNS sakė, kad dėl E.Šablinsko iškeldinimo iš buto Stiklių gatvėje savivaldybė taip pat ketina kreiptis į teismą.

Neteisėtai užėmę butus asmenys prieš keletą metų kreipėsi į teismą prašydami įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybę su jais sudaryti nuomos sutartis, tačiau teismas jų prašymus atmetė. Į savivaldybės siūlymus kompromiso būdu spręsti šiuos klausimus nebuvo sureaguota.

"Savivaldybė pažymi, kad ginčas dėl savavališkai užimtų patalpų tęsiasi nuo 1995 metų ir visiškai nesusijęs su Seimo ir Vilniaus miesto tarybos nario E.Šablinsko veikla Savivaldybėje. Savivaldybė neketina toleruoti savavališkų butų užėmimų nepriklausomai nuo to, kas juos užėmęs", - sakoma savivaldybės pranešime spaudai.

E.Šablinskas yra sakęs, kad mero Artūro Zuoko jam mesti kaltinimai, esą jis naudodamasis tarnybine padėtimi užvaldė svetimą turtą, "yra bandymas politiškai susidoroti".

Kaip yra sakęs parlamentaras, "Artėja savivaldybių rinkimai, prasidėjo politinė kampanija ir A.Zuokas užsiima jau nebe darbu, bet oponentų smaugimu",

"Aš nuo pat pirmos dienos buvau prieš Vilniaus šilumos ūkio išnuomavimą Prancūzijos bendrovei "Dalkia", rėmiau mikroautobusų vairuotojus, taksistus ir smulkiuosius verslininkus", - sakė E.Šablinskas.

Būtent ši E.Šablinsko veikla ir sukeldavo prieštaringų žiniasklaidos ir politikų vertinimų.

Sostinės mero nurodymu, balandžio viduryje komunalinės bendrovės "Vilniaus vandenys" darbininkai nutraukė vandens tiekimą Vilniaus senamiestyje gyvenančiam E.Šablinskui. Vilniaus savivaldybės teigimu, E.Šablinskas savo užimame bute prestižinės Vilniaus senamiesčio Stiklių gatvės 5-jame name jau kelerius metus gyvena neteisėtai.

A.Zuokas yra sakęs, kad vandens tiekimo sutartis namui, kuriame gyvena E.Šablinskas, prieš kelerius metus buvo sudaryta, remiantis suklastotu dokumentu.

"Noriu pabrėžti, kad E.Šablinskas įsikėlė į šį butą, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, tuomet būdamas Senamiesčio seniūnu, ir turėdamas informacijos apie avarinės būklės pastatą", - sakė A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, vandens ir kitų komunikacijų tiekimo sutartys šiam namui buvo sudarytos, remiantis E.Šablinsko suklastotais dokumentais.

"E.Šablinskas paslaugų tiekimo bendrovėms pateikė suklastotą namų bendrijos pažymėjimą, kuriame iš tiesų jo registruota namų bendrija Šiaulių gatvėje Nr. 5 ištaisyta į Stiklių gatvės Nr.5. Šis pataisymas buvo pasirašytas Seimo nario E.Šablinsko", - sakė A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, pernai paaiškėjus klastotei, rugpjūčio mėnesį Vilniaus miesto taryba svarstė šią problemą ir pasiūlė E.Šablinskui geruoju išsikraustyti.

"Atsižvelgdami į E.Šablinsko, kaip miesto tarybos ir Seimo nario statusą, netgi pasiūlėme jam kompromisą - persikelti į kitą savivaldybės suteiktą butą", - sakė A.Zuokas.

Mero teigimu, E.Šablinskas nesėkmingai bandė per teismus įteisinti savo buvimą minėtame name.

"Dabar jau mes ketiname išnaudoti visas teisines galimybes ir perduoti dokumentus apie poną Šablinską prokuratūrai", - sakė A.Zuokas.

E.Šablinskas taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūra, prašydamas ištirti jam mero mestų kaltinimų pagrįstumą.