„Mes kaip frakcija esame sutarę principingai diskutuoti ir tam tikra prasme ieškoti trečio kelio. Taip, keli mūsų frakcijos nariai pritaria pateikimui kaip siekiamybei tam, kad tas klausimas nebūtų diskutuojamas už Seimo sienų, bet Seimo koridoriuose ir komitetuose“, – „Delfi TV“ laidoje „Delfi diena“ sakė L. Savickas.

Jis taip pat teigė, kad rengiamame įstatymo projekte, frakcijos nuomone, yra daug taisytinų vietų.

„Autoriams esame pateikę ne vieną pasiūlymą. Kol kas nematome projekto ir negalime pasakyti galutinės pozicijos, bet mūsų kelias ieškoti trečio kelio“, – kalbėjo jis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen trečiadienį „Žinių radijui“ sakė, jog tikisi, kad dar kartą teikiant Partnerystės įstatymą galima sulaukti paramos iš naujos Seimo frakcijos.

„Dėl partnerystės aš manau, kad mes tikrai galime surasti palaikymą šioje frakcijoje. Žinau kai kurių šios frakcijos žmonių nuotaikas ir žmogaus teisių klausimais jos yra tikrai liberalios“, – kalbėjo politikė.

Tačiau, jos nuomone, Partnerystės įstatymo projektas turėtų būti svarstomas tik tada, kai bus pakankamai jį remiančių balsų.

„Mano įsitikinimu, turime kartoti pateikimo stadiją tada, kai užsitikrinsime tvirtą palaikymą ir tikrai matysime, kad abejonančių Seimo narių skaičius yra sumažėjęs ir pagaliau pavyko įtikinti. Viliuosi, kad tai pavyks“, – tvirtino parlamento vadovė.

Tėvynės sajungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Vyšniauskas teigia, kad toks Seimo pirmininkės pasiūlymas logiškas.

„Seime viskas susiveda į tai, ar tu turi balsų, ar neturi“, – sakė jis.

Anot A. Vyšniausko, tik jeigu bus užsitikrinta pakankamai balsų, įstatymas gali būti svarstomas dar šioje Seimo sesijoje.

„Jeigu bus balsų, manau, svarstysime, jeigu balsų nebus, o tų balsų konkrečiai Partnerystės įstatymui iki priėmimo trūksta apie aštuonių, sunkiai įsivaizduoju to įstatymo projekto judėjimą į priekį“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)