Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse vyraus ne tik sausesni orai, bet kartais tarp debesų prasibraus ir saulės spinduliai. Vėjas atsisuks iš rytų, pūs 4-9 m/s greičiu. Žemaitijoje ir Aukštaitijoje įdienojus šaltis sušvelnės iki minus 2-3 laipsnių. Dzūkijoje tikėtina 1-2 laipsnių šalčio temperatūra, o Suvalkijoje ir pajūryje bus apie 0 laipsnių.

Penktadienio naktį pokyčių numatoma nedaug. Šiauriniuose rajonuose atsiradus pragiedruliams termometrai rodys 4-6 laipsnius šalčio. Šalies pietuose truputį pasnigs, dangus išliks debesuotas, tad šaltukas bus menkas - 1-3 laipsniai žemiau nulio.

Penktadienio dieną artėjant ciklonui stiprės žvarbus rytų, pietryčių vėjas, kai kur jis taps net gūsingas - sieks 12-15 m/s. Pradės snigti, iki vakaro sniegą nešantys debesys apims visą šalį.

Gausesnis snygis didesnes pusnys užaugins vakariniuose ir centriniuose Lietuvos regionuose. Daug kur pustys, vietomis kils trumpos pūgos. Temperatūra kils nenoriai, popietę svyruos tarp 1-4 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)