Kaip BNS informavo BPC atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė, šeštadienį pranešta apie tris, kaip manoma, nuo šalčio mirusius žmones: Vilniuje rasti du mirę benamiai, o Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, kaimynai rado sušalusį vyrą.

Sekmadienį pranešta apie penkis žmones, kaip manoma, galėjusius mirti nuo šalčio: Anykščiuose, Marijampolėje, taip pat Ignalinos ir Radviliškio rajonuose rasti mirę vyrai, Biržų rajone nekūrentuose namuose rasta mirusi moteris.

Dėl šių mirčių policijoje pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežasčiai nustatyti.

Taip pat gauta per 30 pranešimų apie sušalusius asmenis: šeštadienį jų buvo 13, sekmadienį – 24.

BPC duomenimis, nemažai susirūpinusių žmonių skambino dėl neblaivių asmenų ir benamių – rūpintasi, kad jie gali nukentėti. Policija keliems asmenims suteikė socialinę pagalbą – nuvežė į nakvynės namus. Kai kurie asmenys tokios pagalbos atsisakė.

Didžioji dalis nušalimus patyrusių žmonių – vyrai, kai kurie jų buvo neblaivūs.

„Sekmadienį vienam panevėžiečiui buvo kviesta greitoji medicinos pagalba dėl nušalusių pėdų – nepaisant didelio šalčio neblaivus vyras tris ar keturis kilometrus ėjo basas, tik su kojinėmis“, – teigė BPC atstovė.

Dauguma nukentėjusių nuo šalčio patyrė rankų, kojų ar pirštų nušalimus.

Penktadienį sulaukta dar 12 pranešimų dėl nuo šalčio nukentėjusių žmonių.

Savaitgalį Lietuvoje laikėsi itin šalti orai: temperatūra naktimis vietomis nukrito žemiau 20 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šaltis pamažu trauksis, tačiau artimiausiomis paromis dar prognozuojama keliolikos, vietomis – iki 20 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)