Šeštadienio dieną per šalį slinks minėtas mažai aktyvus atmosferos frontas. Trumpo lietaus jis atneš tik į kai kurias vietoves, sausa diena turėtų išlikti rytiniuose ir vakariniuose rajonuose. Vakarų, pietvakarių vėjas sustiprės iki vidutinio, o kai kur retkarčiais papūs ir 15 m/s vėjo gūsiai. Temperatūra dieną pakils iki 17-22, pajūryje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį debesys sparčiai sklaidysis, lietaus nenumatoma. Tik paryčiais iš vakarų priartės gerokai aktyvesnis atmosferos frontas, pajūryje gali silpnai palyti. Nelabai stiprus vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų. Naktį oras sparčiai vės, paryčiais teliks 6-11 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną per šalį slinks atmosferos frontas – didesnėje šalies dalyje orai bus darganoti. Dangumi greitai plauks tankūs debesys, bet ir saulė retkarčiais pasirodys. Daugelyje rajonų protarpiais lis, rečiau ir silpniau lis pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose. Pūs apysmarkis ir žvarbus vakarų, pietvakarių vėjas, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, gūsiai sustiprės iki pavojingų 15-18 m/s. Temperatūra dieną kils vangiai, sušils tik iki 13-18 laipsnių.

Pirmadienio naktį lietūs trauksis, dangus giedrės – trumpai palis tik kai kur. Vakarų, pietvakarių vėjas pamažu rims, tačiau pirmoje nakties pusėje kai kur dar bus gūsingas. Temperatūra rytą pažemės iki 6-11 laipsnių. Dieną iš pietvakarių artės naujas atmosferos frontas. Debesuotumas didės, antroje dienos pusėje vakariniuose rajonuose ims negausiai lyti. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, po pietų gerokai silpnesnis pietų, vėjas. Termometrai įdienojus rodys 16-21, vakariniuose rajonuose vietomis tik apie 15 laipsnių šilumą.

Antradienį ir trečiadienį turėtų palyti didesnėje šalies dalyje, gausiausiai rytiniuose rajonuose. Naktis bus šiltesnės, dienos truputį vėsesnės nei pirmadienio.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)