Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS informavo, kad užtikrinti judėjimo ribojimus policijai padės pasieniečiai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, šauliai.

Pasak jo, savaitgalį šalyje bus daugiau nei įprastai šią savaitę stacionarių kelio postų, darbo dienomis prioritetas teikiamas mobiliems postams.

„Tokia tendencija visoje Lietuvoje, kad savaitgaliais daugiau stacionarūs, o darbo dienom daugiau mobilūs postai“, – sakė R. Matonis.

Jo teigimu, kiekvienas rajonas gali spręsti, kokius kontrolės metodus taikyti.

„Pasirenka pats rajonas, kaip jiems patogiau, kaip jie mato situaciją, gali būti ir stacionarūs, ir mobilūs“, – sakė Policijos departamento atstovas.

Kontrolės postai Kaune

Anot R. Matonio, per keturias šios savaitės dienas policija apgręžė daugiau kaip 1,2 tūkst. automobilių ir dėl judėjimo reikalavimų pažeidimų surašė 131 administracinio nusižengimo protokolą.

„Mažiau apsuktų, bet daugiau protokolų. Dabar atidžiau šiek tiek tikrinama, mažiau yra tų postų, bet labiau gilinamasi į priežastis ir daugiau protokolų dėl to“, – kalbėjo jis.

Švenčių dienomis ir savaitgaliais postuose budėję pareigūnai kasdien apgręždavo apie 3 tūkst. automobilių, tačiau protokolų dėl judėjimo reikalavimų pažeidimų būdavo surašoma apie dešimt per parą.

„Dabar galbūt labiau gilinamasi į priežastis, ir jeigu anksčiau daugiau jų apsukdavo tiesiog ar įleisdavo važiuoti, dabar daugiau yra baudžiama“, – sakė R. Matonis.

Jis pažymėjo, kad policija ir toliau ketina taikyti mišrias taktikas, keisti patikrinimų vietas, naudoti tiek stacionarius, tiek mobilius postus.

Iš viso dėl karantino reikalavimų pažeidimo policija šią savaitę jau surašė 700 administracinio nusižengimo protokolų.

Kontrolės postai Kaune

Vyriausybė judėjimo tarp savivaldybių draudimą be būtino reikalo yra pratęsusi iki sausio 31 dienos, tačiau peržiūrėti tvarką ketinama sausio viduryje, įvertinus epidemiologinę situaciją.

Nuo gruodžio vidurio, kai buvo įvestas judėjimo draudimas tarp savivaldybių, kontrolės postuose pareigūnai apgręžė daugiau nei 45 tūkst. transporto priemonių.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.