Sekmadienį 06.45 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaišiadorių rajono savivaldybėje, Kruonio miestelyje, Oginskių g. atvira liepsna dega gyvenamasis namas.

Alytaus BPC pranešė, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos Kaišiadorių ir Prienų PGT pajėgos, informacija apie įvykį buvo perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Nors ir aukų buvo išvengta, tačiau be namų liko keturi šeimos nariai. Šalto sekmadienio ryto Šabūnų šeima dar ilgai nepamirš, žmonės liko be viso užgyvento turto. Sudegė viskas, tik dukra spėjo pasiimti piniginę su dokumentais.

Kaip praneša šeimos draugai, mama Ligita turi sveikatos problemų, todėl nedirba. Vienintelis šeimos maitintojas yra tėtis Kęstutis, vaikai dar mokosi. 17-metė dukra – moksleivė, 20-metis sūnus Hubertas – studentas.

Šiuo metu šeima jau turi drabužių ir ryšio priemones, kur apsistoti, tačiau reiktų pagalbos padėti vėl turėti namus.

„Saugokite save ir artimuosius. Niekada negali žinot, kada nelaimė gali ateiti ir į jūsų namus. Neišgėrę kavos puodelio, galėtumėte labai prisidėti prie aukos žmonėms, kuriems dabar kiekvienas centas yra labai svarbus ir reikalingas“, – teigė jų draugė.

Taip pat pasidalino vaizdo įrašu iš skaudaus įvykio vietos:

Pervesti pinigus galite:

Ligita Šabūnienė

„Swedbank“

LT037300010036491790

Paskirtis (BŪTINAI ĮRAŠYTI, JOG TAI AUKA): auka nukentėjus nuo gaisro

Taip pat po savaitgalį kilusių gaisrų, kurie nusinešė gyventojų gyvybes, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius dar kartą prašė gyventojų nebūti abejingiems ir pranešti apie savo kaimynus, kurie nesugeba pasirūpinti elementaria savo namų gaisrine sauga.

„Esame paskelbę departamento ir priešgaisrinių gelbėjimo valdybų telefonų numerius, kuriais paskambinus galima pranešti apie vienišus garbingo amžiaus, turinčius negalią, sergančius ar žalingų įpročių turinčius kaimynus, kuriems gali būti reikalinga pagalba. Tai svarbu, kad būtų galima pasirūpinti jų saugumu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)