Šis žemo slėgio sūkurys antradienį ir trečiadienį lems ne tik labai vėjuotus orus, bet ir į daugelį rajonų atneš kritulių. Antradienio dieną negausiai lynos, dulksnos. Temperatūra naktį pasiskirstys tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos, o dieną daug kur bus 4-6, prie jūros sušils net iki 7 laipsnių. Nors šilta, tačiau ne itin malonu bus dėl stipraus pietvakarių vakarų vėjo: naktį vietomis, dieną daugelyje vietovių gūsiai sieks 15-20 m/s.

Trečiadienį vėjui pasisukus iš šiaurės vakarų ir atplukdžius kiek šaltesnį orą, ims kristi mišrūs krituliai. Naktį vyraus lietus, tačiau vietomis, didesnė tikimybė ties šiauriniais rajonais į lietų įsimaišys ir šlapios snaigės. Dieną rytinėje šalies pusėje lietų ims keisti šlapdriba, kai kur iškris sniegas, o vakariniuose rajonuose bus jau sausiau, pasirodys pragiedruliai, lis tik silpnai. Naktį vyraus silpnai teigiama temperatūra, diena bus šiek tiek vėsesnė nei antradienį – 2-5 laipsniai šilumos. Šiaurės vakarų vėjas naktį šiek tiek aprims, tačiau dieną ir vėl bus gūsingas didesnėje Lietuvos dalyje.

Ketvirtadienio naktį debesys po truputį ims retėti, iškris tik pavieniai, nedideli krituliai. Šiaurės vakarų vėjas link ryto nurims. Rytiniuose ir pietiniuose šiek tiek pašals, iki 1-2 laipsnių, kai kur gali būti slidu dėl plikledžio. Vidurio ir Vakarų Lietuvoje temperatūra svyruos apie 0, o prie jūros atvės iki 2-3 laipsnių šilumos. Dieną pagaliau sulauksime daugiau saulės spindulių, o krituliai bus mažai tikėtini. Termometrai Utenoje ir Vilniuje rodys apie 2, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 3, Kaune ir Klaipėdoje apie 4 laipsnius šilumos.

Penktadienį debesuotumas ims didėti, tačiau kritulių kol kas klius nedaug. Pietvakarių vėjas vėl pradės stiprėti, kai kur bus gūsingas. O temperatūra keisis mažai.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)