Šiaurės rytai kaista dėl Ž. Savicko pasirodymo sausio 13–osios dienos mitinge prie Seimo su kitais „skandalistais“.

„Nelieskite jūs to Ž. Savicko. Negi jūs manote, kad žmogus tyčiojasi iš sausio 13–osios aukų? Jis tyčiojasi iš šitos valdžios“, – LNK sakė vienas Biržų gyventojas.

Vienam tarybos nariui užsiminus, kad iš galiūno gal reikėtų atimti rajono garbės piliečio vardą, konservatorius sulaukė grasinimų. Įtampos neatlaikęs politikas žada trauktis iš rajono valdžios.

„Pasikeitęs, negražiai. Atimčiau vardą“, – apie Ž. Savicką kalbėjo kita vietos gyventoja.

Ž. Savickas nuotrauka ant savivaldybės koridoriaus sienos paperka. Anot savivaldybės mero pavaduotojos, iš 20 rajono garbės piliečių niekas iki šiol abejonių nekėlė. Tačiau politikė sako, kad Ž. Savicko pasirodymas sausio 13–osios mitinge Biržams garbės nepridėjo. Nes gimtinė jį vertino ne tik kaip sportininką, bet ir kaip asmenybę, į kurią lygiuojama.

„Jeigu jau tokio garbės piliečio dalyvavimas irgi yra kažkoks pareiškimas. Tarsi Biržų pozicija, galima ir taip sakyti“, – LNK sakė Biržų mero pavaduotoja Audronė Garšvaitė.

Rajono vadovas Vytas Jareckas Ž. Savicko irgi nesupranta.

„Aišku, kad išgarsinęs Biržus ir Lietuvą visą visame pasaulyje garbės pilietis Ž. Savickas dalyvauja tokioje kompanijoje. Bet kol žmogus nenuteistas...“, – svarstė V. Jareckas.

Meras sako, kad Ž. Savicko portreto nukabinimo repeticija realybėje yra visai įmanoma.

„Pirmas kartas tikrai mūsų krašto istorijoje. Nenorėčiau, kad taip būtų, bet visko gali atsitikti“, – kalbėjo meras.

Stipriausias pasaulio žmogus, kilęs iš Biržų Ž. Savickas mano, kad dalis rajono politikų yra vis dar sovietinio mąstymo.

„Jeigu atimtų, tai jie įeitų į istoriją kaip sovietinio mąstymo palikę dinozaurai Lietuvoje nepriklausomoje, kurie nori susidoroti su kitaip mąstančiu žmogumi. Aš nemanau, kad taip galima būtų išdrįsti, nes pretekstas absoliučiai niekinis“, – LNK sakė Ž. Savickas.

Biržų mero V. Jarecko teigimu, rajono garbės piliečio vardą gali duoti arba atimti speciali komisija. Jeigu ji gautų grupės piliečių arba juridinių asmenų surinktus parašus ir surašytus argumentus.

Visą LNK reportažą galite žiūrėti čia: