Pasak sąjungos vado, priekaištai neatspindi visų šaulių nuomonės, o juos galėjo lemti pokyčiai, kurie „ne visiems priimtini“.

„Tai nėra pagrįsti kaltinimai ir Šaulių sąjunga yra vieninga, dalies šaulių nuomonė neatspindi visų šaulių nuomonės. Šaulių sąjunga toliau stiprėja ir daro pokyčius, o tie pokyčiai, matyt, ne visiems priimtini“, - situaciją Šaulių sąjungoje BNS penktadienį komentavo L. Gumbinas.

Pasak sąjungos vado, priekaištai, esą jo neveikimas trukdo priimti įstatymus dėl šaulių galimybės turėti ginklus, tiesiog parodo įstatymų priėmimo procedūrų nesuvokimą.

„Kalbant apie ginklų įstatymo pakeitimą, tie šauliai, kurie kelia tokią nuomonę, nelabai supranta, kad įstatymas per dieną nepasidaro. Įstatymas šią dieną yra derinamas su ministerijomis, kalbėta su Seimo komitetu, ir jis yra pakeliui į Seimą. Tiesiog įstatymų leidyba nėra tokia greita, kaip kažkas, paprastas šaulys, bando interpretuot. O pokyčiai yra kiekvieną dieną, ir personalo kaita, kuri vyksta rinktinėse, ne visiems patinka“, - kalbėjo L. Gumbinas.

L. Gumbinas pabrėžė, jog statuto pažeidimą konstatuoja ne atskiri sąjungos nariai, o šaulių Garbės teismas, ir, jei esama priekaištų dėl jo darbo, siūlė kreiptis į minėtą instituciją. „Tie paprasti šauliai, kurie leidžia sau juodinti kitus šaulius ir Šaulių sąjungą, kas yra nepagrįsta, turi labai aiškų kelia - yra Garbės teismas, kuris sprendžia dėl vado veiksmų ir priima sprendimus, o ne paprasti pavieniai šauliai, kurie inicijuoja tam tikras rezoliucijas“, - sakė LŠS vadovas.

Naujienų portalas lrytas.lt penktadienį paskelbė, jog neapsikentę vadovybės neveiklumo nepasitikėjimą LŠS vadu pareiškė Vilniaus rinktinės šauliai.

Vilniaus Apskrities Karaliaus Mindaugo Šaulių 10-osios rinktinės vadovas Tomas Grabauskas sakė negalintis komentuoti praėjusios savaitės suvažiavimo dokumentų, nes jie - vidinio sąjungos naudojimo.

„Šis suvažiavimas buvo praėjusią savaitę, visi dokumentai yra paruošti, bet jie yra vidiniai Šaulių sąjungos, todėl negalėčiau komentuoti. Antras dalykas, Šaulių sąjungos klausimus gali komentuoti tik Šaulių sąjungos vadas arba jo paskirtas atstovas spaudai“, - BNS sakė T. Grabauskas.

Šaulių sąjunga yra sukarinta visuomeninė organizacija, ji skelbia vienijanti beveik 9 tūkst. narių.