Advokatas Giedrius Danėlius sako, kad su kliente jie neginčija pateikto kaltinimo dalies dėl turto iššvaistymo, nors su pačiu kaltinimo pagrįstumu ir nesutinka. Tačiau byloje nėra sąskaitų, kurios pagrįstų, dėl kokių būtent pinigų panaudojimo kyla klausimų prokuratūrai.

„Mes nežinome, net kaip gintis šioje dalyje. Nė viena sąskaita nėra nurodyta, tai kaip tada jas paaiškinti? Bendrai kaltinimo juk niekas nerašo. Jei Jūsų paprašytų paaiškinti 20 sąskaitų, juk irgi klaustumėte, kokių konkrečiai“, – aiškino Licėjaus vadovės advokatas.

Klaipėdos apygardos teismas netenkino prašymo bylą grąžinti prokurorui ir ją papildyti. Anot teismo, byla dar nepradėta nagrinėti iš esmės ir tik jos eigoje paaiškės, ar reikia papildomų dokumentų bei kitų įrodymų.

Teisėjas Savinijus Katauskas argumentavo, kad nepradėjus nagrinėti bylos, nėra galimybės nustatyti, ar pateikti kaltinimai teisingi. Be to, bylos eigoje teismas turi teisę kviesti papildomus liudytojus ir prašyti papildomų dokumentų.

Advokatas G. Danielius sako, kad kaltinimai kilo ne dėl visos baudžiamosios bylos. Be to, anot advokato, moteris aiškiai nurodė, kad licėjaus vadovė neatlygintinai leido naudotis savo ir savo brolio būstu, kai atvykdavo svečiai ir juos reikėdavo apgyvendinti. Tai yra užfiksuota ir panaudos sutartimis.

Klaipėdos apygardos prokuratūra Klaipėdos licėjaus direktorę kaltina asmeninės naudos siekimu licėjaus sąskaita. Bylos duomenimis, siekdama turtinės ir kitokios asmeninės naudos, galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, klastojo dokumentus. Taip pat pažymima, kad ikiteisminio tyrimo duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad įstaigos direktorė, galimai, leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus. Dėl tokių veiksmų didelę žalą patyrė valstybė ir juridinis asmuo – VšĮ „Klaipėdos licėjus“.
Dar ikiteisminio tyrimo metu buvo skelbiama, kad teisėsaugos atstovus sudomino maždaug už 5 tūkstančius R. Kontautienės pirkti baldai, kurie atsidūrė ne licėjuje, o moteriai ir jos artimiesiems priklausančiuose butuose.

Tyrimo metu R. Kontautienė buvo sulaikyta, po to moteris kurį laiką buvo atostogose, tačiau šiuo metu vadovė yra grįžusi į darbą.

Jos sulaikymas šokiravo licėjaus administracijos darbuotojus. Iškart po R. Kontautienės sulaikymo darbuotojos tikino, kada visa apskaita yra vykdoma per buhalteriją.