„Kiekvieną dieną daugėja pacientų, šiandien dienai galima sakyti kritiška situacija su pacientais, nes mūsų (lovų užimtumas – ELTA) jau viršijo 70 procentų, pasiekėme 80 proc. lovų užimtumą“, – teigė Santaros klinikų direktorė valdymui A. Bilotienė–Motiejūnienė.

Santaros klinikų direktorės valdymui teigimu, žvelgiant į pastarųjų dienų situaciją yra būtina turėti atramines ligonines ir papildomas lovas jose, nes, pasak jos, lovų pristigs jau per ateinančias keletą dienų.

Pasak jos, kol kas didžiausios viltys dedamos į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę (VMKL).

„Mes kalbėjomės su VMKL direktoriumi, žinoma, ten reikėtų perorganizuoti tam tikras paslaugas ir jų lovas. Tai, kaip patikino direktorius, tam reikėtų 4-5 darbo dienų, kas, mūsų nuomone, yra pakankamai daug“,– sakė ji.

„Tai tikimės, kad vis tiktai tas bendras darbas, bendra idėja ir savanorystė dalinai pagelbės, kad nereikės ilgai laukti, kadangi iki švenčių turime turėti papildomų lovų“, – pridūrė ji.

A . Bilotienės–Motiejūnienės teigimu, dėl papildomų lovų buvo kalbėta ir su Ukmergės ligonine.

„Ukmergės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai, sutiko, kad esant poreikiui tame regione galėtų prisidėti prie bendro reikalo 10 lovų apimtyje. Kaip žinia, 10 lovų nėra išsigelbėjimas, kai šiuo metu paguldoma po 10-12 per parą, bet vis tiek tame regione būtume ramūs“, – sakė ji.

Visgi A . Bilotienė–Motiejūnienė akcentuoja, kad ir pačios Santaros klinikos siekia perorganizuoti savo darbą ir atrasti papildomų lovų.

„Matyt, tas izoliacines palatas, kurias šiai dienai turime Skubios medicinos pagalbos centre, dedikuotume jų dalį COVID-19 pacientams, tam, kad visuotinio sunkumo ir sunkūs pacientai neliktų be pagalbos Vilniaus regione“, – akcentavo ji.