Tokia informacija feisbuke pasidalijo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, jis penktadienį feisbuke pasidalijo Evelinos Geležiūnienės įrašu.

Įraše pasidalintoje sutartyje matyti, kad šį pokalbį pagal sutartį turėjo vesti Rytis Zemkauskas, jos trukmė – 2 valandos. O nufilmuota laida turi būti viešinami socialinio tinklo „Youtube“ laidos paskyroje, Delfi kanale, Delfi portale, Delfi TV portale.

Laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ kūrėjas Mantas Bertulis feisbuke teigė, jog gauta suma ne 12 tūkst. eurų.

„Visų pirma – ne 12 000, o 9917,36€. Ir čia dar prieš mokesčius. Tai lieka apie 7000 tūkst. €. Ir tai yra suma skirta laidai – filmavimų, garso, šviesų, muzikinės grupės honorarams, fotografui, dizaineriui, salės nuomai, maistui bei kt. išlaidoms. Labai, labai maža suma“, – rašė jis.

M. Bertulis taip pat rašė, jog šį svečią į laidą sugalvojo pakviesti jis pats, ne SAM.

„Kito mediko, kuris galėtų įdomiai su humoru pakalbėti ir būtų žinomas visuomenėje, nelabai žinojau. Apart, turbūt Verygos. Ir Ciniškas Chirurgas iš pradžių atsisakė, galvojome apie kitus variantus, tačiau iš trečio karto pavyko jį įkalbėti. Ir trečia – jis ne patarėjas, o visuomeninis konsultantas. Čia du skirtingi dalykai“, – rašė jis.

Nutraukia sutartį

Portalas Delfi skelbia nutraukiantis sutartį su „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjais.

„Esame atvira ir socialiai atsakinga žiniasklaidos priemonė. Mes visuomet remiame išorinius autorius, stengiamės reaguoti į auditoriją ir įsigyjame paslaugas tų autorių, kurie būtų verti mūsų skaitytojų ir žiūrovų dėmesio. „Kitokie pasikalbėjimai“ buvo viena iš tų laidų, kurias Delfi pirko iš laidos kūrėjų. Paaiškėjus tokiam faktui, tenka tik apgailestauti ir atsiprašyti publikos, kuri buvo be mūsų žinios suklaidinta. Tai netoleruotina – nei verslo, nei etikos, nei žurnalistine prasme.

Delfi atsiriboja nuo laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ rengėjų ir nutrauks iki šiol turėtą sutartį su šiais išorės autoriais. Nuoširdžiai tikime ir tikimės ateityje iš savo partnerių sąžiningos ir socialiai atsakingos bendrystės“, – teigia „Delfi“ Rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis.

„Jokio honoraro negavau“

Ciniškas chirurgas E. Kulikauskas į penktadienį paskelbtą naujieną sureagavo feisbuke.

„Nespėjau išlįst iš operacinės, kai teko prisėsti.
Net iš kelių žmonių vienu metu gavau screenshotus apie SAM sutartį su „KP“. Portalai ėmė kepti straipsnius ir piltis komentarai su #12k hashtag. Man lengvai atvipo žandikaulis – negi tik tiek aš vertas?“, – rašė jis.

Jis rašė, jog laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ jam pasiūlė dalyvauti SAM.

„Man paskambino SAM ir pasiūlė sudalyvauti „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, paieškoti kitokio priėjimo skatinant visuomenę pasiskiepyti. Aš atsisakiau, nes nemėgstu nei dėmesio, nei tuo labiau būti scenoje. Siūliau susirasti kažką kitą. Tada su manimi susisiekė Bertulis ir papasakojo, kad kalbėsim apie mane, apie mano darbą ir mano požiūrį. Nežinau kaip ir kodėl, bet sutikau. Viskas“, – teigė E. Kulikauskas.

„Aš esu SAM visuomeninis konsultantas ir jiems padedu neatlygintinai. Apie SAM ir „KP“ sutartį aš nieko nežinojau ir jokio honoraro negavau. Aš net už kurą pats susimokėjau. Bandau aiškintis detales ir jei bus, ką pasakyti, puslapio sekėjus būtinai informuosiu vėliau. O dabar jums leidus, lekiu toliau dirbti savo tiesioginio darbo už kurį ir gaunu atlyginimą“, – feisbuke penktadienį rašė Ciniškas chirurgas.

Laidos perkamos ne pirmą kartą

Portalui LRT.lt M. Bertulis atskleidė, kad tai ne pirmas kartas, kai laidos yra perkamos, tačiau niekada apie tai atskirai nepranešama.

„Tai daro ir savivaldybės, ir kultūros centrai, tai šį kartą padarė ir ministerija su siekiu skleisti žinią apie vakcinas. Kadangi mes gegužės mėnesį patys buvome neatlygintinai už savo lėšas padarę animuotą filmuką apie vakcinas, tai mielai sutikome prisidėti ir šį kartą prie sklaidos“, – LRT.lt teigė M. Bertulis.

Jis pridūrė, kad jei galiausiai dalyvauti įkalbėtas „Ciniškas Chirurgas“ visgi būtų nesutikęs, turėjo ir kitų variantų.

„Jeigu „Ciniškas Chirurgas“ būtų nesutikęs – turėjome nusimatę kelis kitus variantus, kaip Ričardą Savukyną ar Liną Svetiką. Svarbu buvo, kad tai būtų žinomas medikas arba žmogus, galintis pakalbėti apie vakcinas argumentuotai“, – LRT.lt aiškino M. Bertulis.

M. Bertulis pridūrė, kad pašnekovai nemoka už dalyvavimą, o „Ciniškas Chirurgas“ tik po trečio mėginimo įkalbėti sutiko dalyvauti laidoje. Jam nebuvo mokamas honoraras, o ir pats pašnekovas, M. Bertulio žiniomis, nieko nemokėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)