Komisijos pirmininką skiria Seimas parlamento pirmininko teikimu.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen biuras informacijos kol kas nekomentuoja.

„Kandidatas viešai bus pristatytas, kaip visada, po pristatymo Seimo frakcijoms“, – sakoma V.Čmilytės-Nielsen atstovės Ilonos Petrovės Delfi perduotame komentare.

VRK vadovo neturi nuo kovo pabaigos, kai pareigas paliko Jolanta Petkevičienė. Ji žurnalistams tuomet paaiškino, kad sprendimą lėmė ne kritika dėl chaoso savivaldos rinkimų metu, o šeimyninės aplinkybės.

Praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai buvo suabejoję VRK ir jos pirmininkės kompetencija.

Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse. VRK iš rinkimų kovos buvo pašalinusi kandidatus į mero postą, bet teismas vėliau juos grąžino.

Po teismų sprendimo į rinkimų kovą kandidatus teko grąžinti, buvo net susiklosčiusi tokia situacija, kad teko anuliuoti iš anksto Anykščiuose balsavusių rinkėjų balsus. Dėl kilusio chaoso imta kalbėti apie tai, ar VRK pirmininkei J. Petkevičienei dar yra galimybių toliau eiti komisijos vadovės pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją