„Nuoširdžiai Jus sveikinu garbingo jubiliejaus proga. Nepriekaištingai įvaldėte rašymo meną, nuolat siekėte netobulo tobulumo ir per knygas perteikdavote savo mintis bei svarbias idėjas.

Esate prozininkas, atnešęs į lietuvių literatūrą krislą magiško realizmo ir užduodantis mįslingus klausimus. Kultūros pasaulį ir toliau plėtojate pasitelkdamas savo fotografijas bei vertimus. Linkiu Jums prasmingų kasdienių atradimų, šviesios gyvenimo žaismės ir stiprios sveikatos“, – rašoma premjerės sveikinime.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda taip pat pasveikino rašytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Saulių Tomą Kondrotą 70-mečio proga.

Šalies vadovas sveikinime rašo, kad S. T. Kondrotas – vienas ryškiausių, tačiau kartu ir mįslingiausių lietuvių autorių, jokiuose rėmuose atsidurti nenorintis ir kitų į juos netalpinantis rašytojas.

G. Nausėda sveikinime pažymi, kad S. T. Kondrotas skaitytojų ir kolegų yra vertinamas už poziciją, tiesos raišką, meistrišką, neprilygstamą literatūrinį profesionalumą, už jo kūryboje unikaliai persipinančius lietuviškųjų ir globaliųjų patirčių klodus.

„Šia proga leiskite Jums padėkoti už skaitymo malonumo patirtis, ribas – taip pat ir lietuvių literatūros istorijos – praplečiančią kūrybą, taip pat už nemarią laisvo žodžio sklaidą ir jo puoselėjimą“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.