„Netekome ypač talentingo aktoriaus, nuoširdaus, atviro ir drąsaus žmogaus. Gedimino Girdvainio sukurti vaidmenys visada išliks reikšminga Lietuvos teatro ir kino istorijos dalimi“, – pranešime teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Premjero Sauliaus Skvernelio užuojautoje sakoma, kad „Lietuvos kultūra neteko išskirtinio talento aktoriaus, kuris sukūrė įsimintinų vaidmenų teatro scenose, kino filmuose“.

„Jo darbai yra įvertinti įvairiais apdovanojimais, už didelius nuopelnus skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija. Dėl Gedimino Girdvainio mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir visai šalies kultūros bendruomenei“, – rašoma pranešime.

Seimo Pirmininkas V. Pranckietis Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą aktoriaus G. Girdvainio artimiesiems, bičiuliams ir visiems jo talento gerbėjams.

„Gedimino Girdvainio vardas visiems laikams liks neatsiejamas nuo Lietuvos teatro ir kino istorijos. Jo neužmirštami vaidmenys garsiausiuose lietuvių kino juostose prisidėjo prie lietuviškos kultūros ir kalbos stiprinimo priespaudos ir ankstyvuoju nepriklausomybės laikotarpiu. Šis palikimas ilgai puoš Lietuvos meno pasaulį. Nuoširdi užuojauta menininko artimiesiems ir jos talento gerbėjams“, – teigia parlamento vadovas.