Prezidentė Dalia Grybauskaitė užuojautoje Ispanijos karaliui Felipei VI ir Vokietijos prezidentui Joachimui Gauckui palinkėjo stiprybės ir ištvermės žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems ir visiems Vokietijos bei Ispanijos gyventojams.

„Esame giliai sukrėsti ir nuliūdę dėl žmonių gyvybes nusinešusios oro linijų kompanijos „Germanwings“ lėktuvo katastrofos Prancūzijos Alpėse. Lietuvos Vyriausybės ir visos šalies žmonių vardu leiskite pareikšti nuoširdžią užuojautą aukų šeimoms ir artimiesiems”, – rašo premjeras Algirdas Butkevičius užuojautoje Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir Ispanijos premjerui Marianui Rajoy'jui.

„Liūdime dėl skaudžių netekčių ir dalijamės skausmu su žuvusiųjų artimaisiais“, – teigiama Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės išsiųstose užuojautose Vokietijos ir Ispanijos parlamentų vadovams.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savo „Twitter“ paskyroje taip pat išreiškė užuojautą dėl katastrofos, skirdamas „mintis ir maldas“ bei paramą žuvusiųjų šeimoms.

Antradienį vidurdienį Prancūzijos Alpių pietinėje dalyje netoli vieno slidinėjimo kurorto sudužus Vokietijos oro bendrovės „Germanwings“ laineriui, žuvo, kaip manoma, visi jame buvę 150 žmonių. Pranešama, kad nelaimės signalas užregistruotas prieš 11 val. vietos laiku, lėktuvui esant 1,5 kilometro aukštyje, netrukus po to įvyko katastrofa.

Prancūzijos prezidentas Fransua Hollande'as pranešė, kad tarp 150 žmonių, žuvusių per katastrofą, yra vokiečių, ispanų ir turkų.