Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienio rytą kreipėsi į laisvos Lietuvos žmones sveikindama pasitinkant dar vieną laisvės pavasarį.

„Tai ypatinga diena, kai drąsi svajonė ir legendiniai žodžiai „Lietuva bus laisva!“ virto tikrove.

Prieš dvidešimt septynerius metus mūsų tauta ir sau, ir pasauliui vėl įrodė, kokia stipria vidine jėga yra apdovanoti žmonės, siekiantys išsivadavimo ir nepriklausomybės.

Mūsų valstybei, vis dar labai jaunai, prieš akis – daugybė iššūkių ir dar daugiau galimybių. Augti, mokytis, kurti ir dirbti. Saugoti nepriklausomybę. Ji suteikia mums pasididžiavimo ir tikėjimo, kad šviesūs tikslai yra pasiekiami“, – sakė D. Grybauskaitė, linkėdama būti vertais savo laisvės.

Tuo metu ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžė, kad prieš 27 metus pasirašytas Nepriklausomybės atkūrimo aktas reiškia ne tik mūsų visuomenės pasirinkimą būti laisvais.

„Tai kartu ir įpareigojimas: einant laisvės keliu privalu rūpintis savo šalimi, jos gerove. Turime vieningai ir atsakingai dirbti, įgyvendinti būtinas reformas ir siekti proveržio visose valstybės srityse.

Mokykimės iš tų, kuriems esame dėkingi už Nepriklausomybės atkūrimo aktą. Mokykimės jų ryžto, susitelkimo, vienybės ir suvokimo, jog tik stengdamiesi drauge galime sukurti stiprią, drąsią, modernią bei klestinčią Lietuvą“, – sako premjeras S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)