Ji patikino niekada nedirbusi Žiburio fonde ir jokių milijonų iš norvegų negavusi.

„Dirbau visą gyvenimą vardan tų, kurie nebalsuoja ir į protestus nevaikšto – mušamų, žeminamų, žalojamų vaikų, kad jie turėtų teisę į saugią vaikystę rūpestingoje šeimoje. (…) Dėl vaikų, kurių nežmonišką likimą skaičiau daugybėje bylų – baisių savo banalumu, pvz vienas buvo nužudytas, nes tėvai mokino dailiau rašyti, kitą mokino skaičių – padariau viską, kaip nevyriausybininkė ir kaip Seimo narė, kad turėtume aiškų ir kokybišką įstatymą, kuris leistų (a) anksti pastebėti grėsmę vaikui ir efektyviai sureaguoti, (b) įvestų visapusišką komandinę pagalbą ir paramą šeimai, patiriančiai krizę, ir (c) sumažintų subjektyvumo ir klaidų kiekį įvedant vienodą standartą kiekviename Lietuvos kampelyje“, – emocingame rašinyje teigė D. Šakalienė.

Parlamentarė teigė, kad ir šiandien „nepaisant didelių dviejų Seimo narių pastangų sukelti šeimų paniką, pagalbos vis dar reikia, paslaugų vis dar reikia, ir tam reikia skirti ne tuos apgailėtinus 3 proc. kaip kad savivaldybės skirdavo iki šiol“.

Pasak jos, tai nėra vien socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, bet visos Vyriausybės reikalas.

„Daktaras R. Kėvalas liudija, kad smurtą patyrusių vaikų kiekis klinikose kol kas nesumažėjo, bet jis akivaizdžiai pastebi reagavimo skirtumą – nebėra tarnybos abejingumo, smurtautojai nebeišvengia atsakomybės. Ir dar. Nuo liepos pirmos dienos mes turime 4 mėnesius, per kuriuos, atrodo, nebuvo nužudytas nė vienas vaikas.

Ir šioje vietoje man baisu, kad po puolimo ant pilietiškai reagavusių žmonių Kaune – mes galim prarasti drąsą reaguoti, ir aš nežinau ar prisiims ant savo sąžinės pasekmes į kameras apie savo aukščiausią valdžią kalbėję du Seimo nariai“, – rašė D. Šakalienė.

DELFI primena, kad didelės visuomenės reakcijos sulaukė dviejų mažamečių vaikų paėmimas iš šeimos Kaune. Šiuo metu vaikai jau yra grįžę į šeimą. Pasak vaiko teises atstovaujančių institucijų atstovų, tėvai pradėjo bendradarbiauti su specialistais, jiems yra teikiama pagalba.