„Situacija yra tokia, kad yra žinomi duomenys, kad galima pagrįstai įtarti konkrečią Seimo narę galimai sulaužius Seimo nario priesaiką. Tie duomenys yra jau kuris laikas, kone dveji metai. Todėl manau, kad apkalta yra pavėluota, bet šiuo atveju geriau yra dabar, negu iš viso jos nedaryti. Šiuo atveju turime situaciją, kai reikėjo vakar, bet geriau padaryti šiandien, negu nedaryti visai“, – Eltai sakė D. Šakalienė.

Surinkus parlamentarų parašus dėl apkaltos Seimo narei Irinai Rozovai, pati parlamentarė sako esanti nustebinta dėl tokios skubos, dėl išankstinės nuomonės pareiškimo nepasibaigus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliekamam tyrimui.

„Man buvo labai netikėta, nes komitetas turi svarstyti, tirti tą klausimą iki balandžio 30 d., o ponia Dovilė Šakalienė kažkaip labai skuba, paskubėjo pareikšti nuomonę, kad reikia pradėti apkaltos procesą, rinkti parašus. Netikėta, per anksti, labai įdomu...“, – Eltai sakė I. Rozova.
D. Šakalienė mano, kad tai puikus parlamentarės noras, kad apkalta būtų inicijuojama po balandžio 30 d., bet tokiu atveju gali pasibaigti kadencija, ir I. Rozova neatsakytų į rūpimus klusimus.

„Sakyčiau, puikus noras. Jeigu inicijuojame specialią komisiją po balandžio 30 d. ir, tarkime, ji labai greitai atliktų savo darbą, tada apie 3 mėnesius tai užtruks Konstituciniame Teisme, tuomet I. Rozova sėkmingai pabaigs savo kadenciją, taip ir neatsakius į klausimus“, – apie galimą scenarijų kalba D. Šakalienė.

44 parlamentarai savo parašais patvirtino, kad inicijuoja apkaltą parlamentarei I. Rozovai.

Apkaltos iniciatoriai sieks objektyviai ištirti bei teisiškai įvertinti, ar savo veiksmais Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos narė I. Rozova šiurkščiai nepažeidė Konstitucijos ir nesulaužė Seimo nario priesaikos.