S.Skvernelis į Vyriausybę atvyko prieš 16 val. ir čia užtruko apie 20 minučių. Išėjęs iš Vyriausybės jis BNS sakė, kad čia lankėsi asmeniniu reikalu ir jo nedetalizavo.

S.Skvernelis patvirtino, kad apie jo vizitą informuotas partijos vadovas Ramūnas Karbauskis. Perklaustas, kodėl apie tai žino R.Karbauskis, jei tai, kaip jis pats teigė, nesusiję su koalicijos formavimu, S.Skvernelis sakė, kad jis su R.Karbauskiu neslepia vienas nuo kito savo planų. Jis taip pat tikino, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga iki savaitės pabaigos nedarys sprendimų dėl koalicijos - laukia galimų partnerių atsakymų į siūlymą bendradarbiauti.

LVŽS vadovas R.Karbauskis sako, kad S.Skvernelio vizitas pas premjerą yra „konsultacinio pobūdžio“ ir „dar nieko nereiškia“.

„Čia nėra kažkoks ypatingas reikalas - paprasčiausiai yra bendravimas, ta bendravimo praktika yra su visais Seimo nariais - taip ir reikėtų traktuoti: čia nėra susitarimų darymas arba koalicijų kūrimas. Tai nėra tikrai (derybos) - pats žinote puikiai, kad sprendimai bus priimami penktadienį. Kol to sprendimo nebus, tol nebus nieko, (...) bet kokiu atveju, tokie vizitai, tokie skambučiai nereiškia nieko“, - dėstė jis.

Premjero atstovas Mindaugas Janulionis BNS teigė, kad neskelbtas A.Butkevičiaus ir S.Skvernelio susitikimas vyko pastarojo iniciatyva. Anot M.Janulionio, S.Skvernelis atvyko pasidomėti kitų metų biudžetu ir su statutinių darbuotojų darbo apmokėjimu susijusiais klausimais.

Pirmadienį po rinkimų prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė susitikti rinkimus laimėjusius LVŽS lyderius bei antrais likusius konservatorius, ji palinkėjo „valstiečiams“ suburti skaidrią ir atsakingą valdančiąją koaliciją.

„Valstiečiai“ yra sudarę konsultacinę grupę dėl, kaip patys teigia, vertybinių partijų pozicijų - sutarus dėl jų „valstiečiai“ žada pradėti konkrečias derybas dėl koalicijos. Konsultacinės grupės vadovas Povilas Urbšys trečiadienį žurnalistams teigė, kad LVŽS ir socialdemokratų partijos programinės nuostatos daugeliu atvejų sutampa.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus, socialdemokratai – 17 mandatų.