Taip jis įvertino prezidentės pastabas, kad praėjus daugiau nei šimtui Vyriausybės darbo dienų, tenka stebėti valdančiųjų „retorinį karą“ – prezidentė paragino premjerą kartu su Seimo pirmininku ir „valstiečiu“ lyderiu Seime išspręsti konfliktą.

„Nematau čia jokio konflikto. Laikausi tos pačios pozicijos: susitikimai, kurie buvo frakcijos viduje pirmadienį, atsakė į daug klausimų, vyksta darbas toliau ir nereikia labai kažkam jaudintis“, – BNS ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Jis pripažino negalįs teigti, kad koalicija dirba sklandžiai ir nėra pasipriešinimų bei nuomonių skirtumų netgi tarp pačių „valstiečių“.

„Bet turbūt suprantame, kad tai neįmanoma, todėl reikia surasti būdus, kaip tas nuomones derinti, kaip pasiekti rezultatą. Manau, kad tai per daug sureikšmintas tas „konfliktas“. Tai yra darbas, jis, natūralu, toks turėjo būti ir toks bus, negalima tikėtis, kad visi ovacijomis ir plojimais vieną nuomonę turės. Nuo pat pradžių to nebuvo, žinome, kad kai kuriais klausimais frakcijos nariai apsisprendžia laisvai ir balsuos laisvai, viskas yra normalu ir suderinta“, – aiškino premjeras.

Jis sako, kad dar pirmadienį „valstiečių“ frakcijoje sutarta, jog visi Vyriausybėje nagrinėjami klausimai, įskaitant planuojamas pertvarkas, bus aktyviau derinami su valdančiaisiais Seime.

„Kai reikės mums susitarti dėl esminių reformų, numatome galbūt kitokius bendravimo modelius, kad nuo pat pradžių būtų įtraukta daugiau frakcijos narių į patį procesą, kad mažiau reikėtų po to aiškinti, kas nuo ko prasidėjo ir kam to reikia“, – teigė premjeras.

Pastaruoju metu paaštrėjo įtampos tarp premjero S.Skvernelio ir „valstiečių“ frakcijos Seime. Premjeras sakė nebežinantis, ar įmanoma įgyvendinti planuojamas reformas, kai joms priešinasi net jį delegavusi „valstiečių“ frakcija, tuo metu R.Karbauskis teigė, kad Vyriausybės vadovas pernelyg pasiduoda emocijoms. Vieši nesutarimai pastebimi dėl Vyriausybės planuojamos aukštojo mokslo reformos, dėl konkrečių veiksmų mažinant migraciją.