„Aš tikrai nemanau, kad tai yra šita situacija, kada turime kalbėti apie ūkio ministro atstatydinimą“, - Žinių radijui sakė premjeras.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį paskelbė, kad M. Sinkevičius narystę medžiotojų būreliuose deklaravo tik jai pradėjus tyrimą ir taip pažeidė įstatymus.

Pasak premjero, „tai yra gera pamoka jaunam politikui“ ir signalas visiems, dar nedeklaravusiems visų savo interesų.

VTEK konstatavo, kad medžioklių tinkamai nedeklaravo ir įstatymą taip pat pažeidė M. Sinkevičiaus tėvas, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Tiesioginiams rinkimams nepasiruošta

Tiesioginiams merų rinkimams Lietuvoje buvo nepasiruošta, sako ministras pirmininkas S. Skvernelis.

Pasak jo, įteisinant šiuos rinkimus nebuvo permąstytos visos galimos krizių savivaldoje pasekmės ir merų bei savivaldybių tarybų įgaliojimų padalijimas.

„Tą žingsnį darant reikėjo apgalvoti visas pasekmes: tiesiog leisti mūsų teisinę bazę, kad būtų labai aiški vieta ir konstitucinėje sąrangoje, ir savivaldoje, kas meras yra, kokie jo įgaliojimai ir koks jo santykis su taryba“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.
„Tie klausimai nebuvo apmąstyti“, - pridūrė jis.

Pasak S. Skvernelio, pastaruoju metu savivaldoje klostosi situacijos, kurios nebuvo numatytos įvedant tiesioginius merų rinkimus.

„Kalbame apie tai, kad daugelio merų nepalaiko, yra daug atšaukimo mechanizmų. Galiausiai valdžios formavimo principas, kada yra išrinktas meras, bet nesuformuojamos administracinės struktūros“, - teigė ministras pirmininkas.

Premjeras taip pat prieštaravo idėjai, kad Lietuvoje būtų tiesiogiai renkami seniūnai.