1. Aplinkos ministras - Kęstutis Navickas
2. Energetikos ministras - Žygimantas Vaičiūnas
3. Finansų ministras - Vilius Šapoka
4. Krašto apsaugos ministras - Raimundas Karoblis
5. Kultūros ministrė - Liana Ruokytė-Jonsson
6. Socialinės apsaugos ir darbo ministras - Linas Kukuraitis
7. Susisiekimo ministras - Rokas Masiulis
8. Sveikatos apsaugos ministras - Aurelijus Veryga
9. Švietimo ir mokslo ministrė - Jurgita Petrauskienė
10. Teisingumo ministras - Darius Petrošius
11. Ūkio ministras - Mindaugas Sinkevičius
12. Užsienio reikalų ministras - Linas Linkevičius
13. Vidaus reikalų ministras - Eimutis Misiūnas
14. Žemės ūkio ministras - Bronius Markauskas

Paskirtasis premjeras S. Skvernelis teigia, kad dėl visų kandidatų į ministrus konsultuotasi su prezidente. Remiantis Konstitucija, ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Iš visų ministrų Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklauso tik vienas būsimas ministras B. Markauskas, kuris pretenduoja vadovauti Žemės ūkio ministerijai.

Dar trys politikai yra Lietuvos socialdemokratų partijos nariai.

Nauja Vyriausybė pareigas pradės eiti po priesaikos Seime. Tačiau prieš tai jie dar bus patikrinti pagal Korupcijos prevencijos įstatymą.

K. Navickas buvo įvardintas šešėliniu valstiečių ir žaliųjų aplinkos ministru, nors nėra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys. Iki šiol jis ėjo Aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininko pareigas. 1998-2006 m. K. Navickas buvo Regioninio aplinkos centro Vidurio ir Rytų Europai Lietuvos biuro vadovas.

Kęstutis Navickas

Energetikos ministru siūlomas Ž. Vaičiūnas yra Lietuvos energetikos atašė Briuselyje, 2011-2012 m. buvo Andriaus Kubiliaus paskirto energetikos ministro Arvydo Sekmoko viceministras. Šešėliniame valstiečių žaliųjų ministrų kabinete kaip galimas kandidatas buvo pateikiamas Virgilijus Poderys.

Žygimantas Vaičiūnas

Į finansų ministro vietą pretenduojantis V. Šapoka yra Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius.

Vilius Šapoka

Krašto apsaugos ministro postą užimsiantis R. Karoblis yra diplomatas, užsienio reikalų viceministras, 2010-2015 m. buvo nuolatinis Lietuvos atstovas Europos Sąjungoje.

Raimundas Karoblis

Kultūros ministre tapsianti L. Ruokytė-Jonsson buvo Lietuvos kultūros atašė Švedijoje, paskui Lietuvos ambasadoje Kopenhagoje ėjo tokias pat pareigas Danijai, Islandijai ir Norvegijai. Grįžusi į Lietuvą buvo Lietuvos kino centro Filmų sklaidos, informacijos ir paveldo skyriaus vedėja. Ji yra baigusi Lietuvos muzikos akademiją, vėliau tęsė aktorinio meno ir teatro režisūros studijas užsienyje.

Liana Ruokytė Jonsson

Socialinės apsaugos ir darbo ministro pareigos pasiūlytos L. Kukuraičiui, kuris jau septynerius metus vadovauja Vilniaus arkivyskupijos „Caritui“. Vilniaus universitete socialinio darbo magistrantams dėsto mokslo tiriamąją praktiką.

Linas Kukuraitis

Socialdemokratas L. Linkevičius užsienio reikalų ministro pareigas eina ir šiuo metu. Teigiama, kad šį politiką labai gerai vertina prezidentė D. Grybauskaitė. Anksčiau jis yra buvęs krašto apsaugos ministru, buvo Lietuvos ambasadorius NATO.

Linas Linkevičius

Jokiai partijai nepriklausantis R. Masiulis šiuo metu socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje vadovauja Energetikos ministerijai, tačiau S. Skvernelio kabinete deleguojamas į susisiekimo ministro vietą.

Šiuos du A. Butkevičiaus Vyriausybės ministrus Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis jau anksčiau minėjo kaip geriausiai dirbančius kabineto narius bei negailėjo jiems pagyrų.

Rokas Masiulis

Psichiatras, biomedicinos mokslų daktaras A. Veryga - dar vienas iš nedaugelio politikų, kurie buvo įvardinti kandidatais į ministrus šešėlinėje valstiečių žaliųjų Vyriausybėje. Jam numatyta sveikatos apsaugos ministro vieta. A. Veryga iki šiol dirbo Sveikatos mokslų universitete, buvo Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas.

Aurelijus Veryga

Švietimo ir mokslo ministre tapsianti J. Petrauskienė nuo 2007 m. yra Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) vadovė. Iki tol penkerius metus dirbo Tarptautinių programų skyriaus vedėja, direktoriaus pavaduotoja Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūroje. 1997-2001 m. buvo PHARE profesinio švietimo ir mokymo reformų koordinavimo centre projektų vadove.

J. Petrauskienė 1997 m. baigė tuometinio Vilniaus pedagoginio universiteto Anglų kalbos pedagogikos bakalauro studijas, magistro laipsnį įgijo 2002 m. Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje.

Jurgita Petrauskienė

Teisingumo ministru siūlomas Socialdemokratas D. Petrošius, kuris buvo 2012-2016 m. Seimo narys, dirbo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, vadovavo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijai. 2016 m. rinkimuose mandato jis neiškovojo.

Kandidatas yra įgijęs teisės mokslų daktaro laipsnį, 1996-1998 m. dirbo Vadovybės apsaugos departamente, vėliau dėstė Mykolo Romerio universitete, Lietuvos karo akademijoje, vadovavo įmonėms Prano Petrošiaus įmonėms „Rimtija" ir „Eglonta", buvo UAB „Baltijos realizacijos centras" teisininkas, departamento vadovas, taip pat UAB „Trailway Rental" likvidatorius, 2011-2012 m. buvo Tauragės rajono tarybos narys.

Darius Petrošius

Į ūkio ministrus siūlomas Jonavos rajono meras, socialdemokratas M. Sinkevičius. Jis yra dabartinio socialdemokratų susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus sūnus. Politikas įvardijamas kaip galimas kandidatas vadovauti socialdemokratams. Jis yra įgijęs teisininko išsilavinimą ir vadybininko išsilavinimą Mykolo Romerio universitete bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Pastarajame apsigynė daktaro disertaciją, pavadinimu „Alkoholio vartojimas prieštaringų visuomeninių ir asmeninių veiksnių kontekste".

Mindaugas Sinkevičius

Vidaus reikalų ministru įvardijamas E. Misiūnas yra Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas, dirbo Mykolo Romerio universitete ir Specialiųjų tyrimų tarnyboje, buvo Korupcijos prevencijos valdybos vyriausiasis specialistas.

Eimutis Misiūnas

Galiausiai, žemės ūkio ministru, jei bus paskirtas, taps buvęs Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininkas, vėliau vicepirmininkas B. Markauskas. Politikas daug metų buvo Lietuvos pieno asociacijos tarybos pirmininkas. 2005 m. jis yra teistas už žemdirbių protesto organizavimą, pagal išsilavinimą - inžinierius-elektrikas.

Bronius Markauskas

Valdančiąją koaliciją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga suformavo su socialdemokratais. Seime valstiečiai žalieji turi 58 narių frakciją ir frakcijai formaliai nepriklausantį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. Socialdemokratų frakcijoje 19 narių.