Neseniai kelių kontrolės institucijų ir Teisingumo ministerijos tikrintas Kauno tardymo izoliatorius sulaukė naujų patikrinimų. Dėl tebesitęsiančių pažeidimų į ministeriją R. Kazėnienė vėl kreipėsi prieš kelias savaites.

Ji teigia, kad laikinoji įstaigos vadovybė ne tik neskuba taisyti nustatytų pažeidimų, bet kai kuriuos jų bando užglaistyti. Izoliatoriaus vadovas Arvydas Venclovas šiuos kaltinimus neigia.

R. Kazėnienės pranešimą nagrinėja Kalėjimų departamentas.

Laikinai einantis Kalėjimų departamento direktoriaus pareigas Antanas Laurinėnas Teisingumo ministerijos vadovus informavo, kad pradėti du tarnybiniai patikrinimai dėl izoliatoriaus darbuotojų veiksmų, kuriais „galimai bandoma apsunkinti sprendimų priėmimą“, taip pat rekomenduota netenkinti vieno darbuotojo prašymo atleisti iš darbo savo noru, kol nebus baigtas patikrinimas.

Kadangi izoliatorius neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos reikalavimo nutraukti maitinimo paslaugų tiekimo sutartį su „Niklita“ ir netgi sudarė naują sandorį, Teisingumo ministerija pasiūlė tokį viešąjį pirkimą inicijuoti ir atlikti Kalėjimų departamentui.