O socialdemokratų apklausą, kurioje didžioji dalis jų pasisako už tolesnį Darbo kodekso tobulinimą, žada aptarti su partneriais, tačiau nemano, kad būtų normalu, jog tokiems dalykams reikėtų ieškoti paramos opozicijoje.

„Matyt, tai yra naujos darbo ir bendradarbiavimo formos, su jomis mes dar nebuvome supažindinti, kad frakcijos sprendimai Seime dabar priklausys nuo apklausų organizavimo. Tai tiesiog įvertinsime tą naują bendravimo būdą ir savo sprendimą pasakysime. Šiandien vakare mūsų frakcija turės posėdį“, - sakė S. Skvernelis.

Premjeras griežtai pasisakė prieš tai, kad Darbo kodekso pataisų įsigaliojimas būtų atidėtas iki kitų metų pradžios.

„Taip mes prarandame laiką, o laikas šiuo atveju yra tikrai ne mūsų naudai“, - sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas nesileido į diskusijas, kas bus, jeigu socialdemokratai Seime parems daugumos partijos narių poziciją ir nuspręs nepalaikyti Darbo kodekso pataisų.

„Kaip bus, jeigu bus, svarstysime susirinkę ir priimsime sprendimus. Dabar kol kas mes nesvarstėme šitos jų pozicijos. Bet, jeigu kalbame apie koaliciją, aš tikrai nebėgiosiu ir neieškosiu būnant koalicijoje, turint daugumą Seime, opozicinių partijų paramos tokiems esminiams sprendimams, kur, matyt, turėtų koalicija sutarti“, - sakė S. Skvernelis.

Formuluojant savo poziciją dėl naujojo Darbo kodekso (DK), Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas kreipėsi į partijos narius, atlikdamas apklausą, ar jie pritaria Darbo kodekso pataisų įsigaliojimui nuo 2017 m. liepos 1 d.

LSDP surengtoje apklausoje dauguma narių pasisakė už tai, kad Darbo kodeksas būtų tobulinamas - už tokią poziciją balsavo 89,2 proc. socialdemokratų. 10,8 proc. partijos narių atsakė, kad pritaria, jog nuo 2017 m. liepos 1 d. pataisos įsigaliotų.

„Partijos narių nuomonės tendencijos dėl Darbo kodekso yra daugiau nei aiškios. Iš apklausoje dalyvavusių narių 9 iš 10 sako, kad šį teisės aktą reikia taisyti. Šis rezultatas manęs tikrai nenustebino, nes visuomenės nuomonė iš esmės yra panaši. Manau, kad tai yra stiprus signalas ir paskata mūsų frakcijai Seime pasistengti, kad priimamas Darbo kodeksas būtų socialiai teisingesnis ir saugesnis dirbantiesiems“, - partijos išplatintame pranešime spaudai cituojamas LSDP pirmininkas G. Paluckas.

LSDP nariai mano, kad Darbo kodeksą reikia tobulinti stiprinant dirbančiųjų garantijas ir profesinių sąjungų teises.