„Valstybę kuria piliečiai. Ne valdžios institucijos, o žmonės yra pagrindinis visuomenės gyvavimo variklis. Kiekvienos šalies piliečių aktyvumas ir atsakomybė padeda įtvirtinti demokratiškas vertybes – pagarbą žmogaus teisėms, laisvus rinkimus, įstatymų viršenybę ir pliuralistinę visuomenę. Todėl kviečiu pilietines visuomenes būti aktyvias ir turėti galingą balsą, jeigu valdžios atstovai elgiasi neatsakingai“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Jau konferencijos pradžioje eurokomisaras S. Fule paskelbė džiugią žinią vienai iš Rytų Partnerystės šalių.

„Tik vakar EK pasiūlė bevizį režimą Šengeno erdvėje Moldovos piliečiams, (...) remiantis tuo, kad Moldovos vyriausybė sėkmingai įgyvendino visus vizų režimo liberalizavimo veiksmų plano kriterijus. Šis pasiūlymas dabar bus svarstomas Europos Parlamente ir Europos Taryboje. Taigi sveikinu Moldovą“, - sakė eurokomisaras.

Žinią konferencijos dalyviai ir svečiai palydėjo aplodismentais.

Konferencijoje dalyvauja Europos Komisijos komisaras plėtrai ir kaimynystės politikai Stefanas Fule, buvęs Europos Parlamento Pirmininkas Patas Coxas, akademikai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, įtakingi ekspertai iš Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių – Moldovos, Gruzijos, Ukrainos, Azerbaidžano, Armėnijos, Baltarusijos. Iš viso į šią diskusiją atvyko beveik 400 dalyvių, akreditavosi 120 žurnalistų.

Tiesioginę konferencijos transliaciją galite stebėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)