Konservatoriai šeštadienį partijos tarybos posėdyje tvirtino kandidatus laisvose vienmandatėse apygardose. TS-LKD prezidiumas pasiūlė, kad Zarasų-Visagino apygardoje galėtų kandidatuoti R. Žilinskas.

„Noriu stabtelėti ties šia apygarda, kur, manau, ir mums bus tam tikras tolerancijos testas balsuojant už šią kandidatūrą. Bet ką pažymėčiau? Supraskime, tai nestandartinė apygarda su dominuojančiu Visagino rinkėjų specifiniu pasirinkimu balsuojant“, - pristatydamas kandidatus vienmandatėms apygardoms sakė J. Razma.

Tačiau partijos taryba R. Žilinsko kandidatūrai nesipriešino. Taryba taip pat patvirtino parlamentaro Emanuelio Zingerio kandidatūrą Naujosios Vilnios apygardoje, Naglis Puteikis perrinkimo galės siekti Danės apygardoje, Evaldas Jurkevičius – Baltijos, Pranas Žeimys – Pajūrio, Gintautas Lukošaitis dėl Seimo nario mandato kovos Dainų apygardoje Šiauliuose.

Akmenės-Joniškio apygardoje mandato su konservatorių vėliava sieks koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Artūras Listavičius, tačiau J. Razma pabrėžė, kad šis asmuo kandidatu pasirinktas ne dėl partijos siekio užsitikrinti ryšius su verslo koncernu, o dėl to, kad A. Listavičiaus tėvas – ilgametis TS-LKD narys Juozas Listavičius.

Kėdainiuose parlamentaro mandato sieks Kęstutis Rimkevičius, Biržų-Kupiškio apygardoje – socialinės apsaugos ir darbo viceministras Dalius Bitaitis, Varėnos-Eišiškių – premjero patarėjas Liutauras Kazlavickas, Prienų apygardoje – žinomas krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Raseinių vienmandatėje apygardoje kandidatuoti siūloma buvusiam Darbo biržos direktoriui Mindaugui Petrui Balašaičiui, tačiau jo kandidatūra dar nepatvirtinta.

Tiesa, kai kurioms apygardoms buvo pasiūlyta po keletą kandidatų, tad dėl jų buvo surengtas slaptas balsavimas. Po jo paaiškėjo, kad Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje kandidatuos Ramūnas Kartenis, kuris nurungė Saulių Pečeliūną, o Suvalkijos apygardoje – Mindaugas Kuklierius, nugalėjęs Birutę Kažemėkaitę.

Dviejose apygardose patvirtinti kandidatų nepavyko, nes už juos atiduotų balsų kiekis nesiekė nustatyto kvorumo. Šilutės-Pagėgių apygardoje į kandidatus buvo siūloma Aurelija Stancikienė (už ją balsavo 40 tarybos narių) ir Eugenijus Čerškus (41 balsas),tuo tarpu Ignalinos-Švenčionių vienmandatėje apygardoje – Jonas Dieninis (47) ir Žilvinas Leleiva (46). Nepavykus balsavimui klausimas grįžta į prezidiumo darbotvarkę.

Beje, TS-LKD Priežiūros komitetas taip pat įspėjo Arimantą Dumčių, Rytą Kupčinską, Naglį Puteikį, Saulių Stomą ir Aureliją Stancikienę, kad jie gali prarasti galimybę kandidatuoti po TS-LKD vėliava, jeigu ateityje prieštaraus partijos drausmei. Šie politikai nepaisė partijos valios palaikyti koalicijos partnerių Liberalų sąjūdžio teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus, kai opozicija jam suorganizavo nepasitikėjimo procedūrą.